Скучен старт на петъчния ден в Първа лига. Отборите на Етър Велико Търново и Ботев Враца не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в двубой от втория кръг (общо 27-ия) на плейофната фаза на Група "А" във Втората осмица. 

Двата тима не предложиха почти нищо интересно за зрителите. Етър имаше позиционно предимство над топката, но това не доведе до успех за "болярите". Така те не успяха да се възстановят успешно с победа след тежкото отпадане от Локомотв Пд от 1/4-финалите за Купата на България в началото на седмицата

Ботев Враца, от своя страна, пропусна един чист шанс пред себе си - чрез Петър Атанасов, но момчетата на Сашо Ангелов не успяха да се противопоставят кой знае колко добре на съперника. Все пак точката за тях е постижение с оглед на 90-те минути на "Ивайло".

След това равенство Етър остава лидер в Група "А" с 44 точки, докато Ботев Вр е втори с 35 т.

Гостите завършиха срещата с 10 души, след като 75-ата минута бранителят Мартин Кавдански получи втори жълт и съответно червен картон за удар с ръка в лицето на нападателя на "болярите" Иван Петков.

.................................................

Етър ВТ - Ботев Враца 0:0 (виж двубоя минута по минута ТУК)

.................................................

Великотърновци продължават да нямат поражение на „Ивайло” срещу врачани във всичките си 19 домакинства, като вече 12 пъти са запазвали суха мрежа.

Същевременно „болярите” са първият отбор от втората осмица, който и математически си осигури оставането в елита за идния сезон, като ще играе в плейофите за разпределяне на местата от 7-о до 10-о.

Етър ВТ - Ботев Враца

източник: Gulliver/GettyImages

Първите две положения в двубоя бяха в полза на домакините. Първо, в 16-ата минута шут на Никола Колев мина покрай вратата зад Красимир Костов, а пет по-късно хубава акция на "болярите" извади топката за Флорент Боджадж, който стреля силно, но Мартин Кавдански застана на пътя на кълбото.

До края на първата част нямаше моменти, които да заслужават да бъдат отличени.

Най-добрият шанс пред някои от двата тима дойде в 66-ата минута. Изненадващо, на фона на показаното до момента от двата тима, то бе на сметката на Ботев Враца. Петър Атанасов проби през Скерлев и Атюнин в наказателното поле на Етър и се озова сам срещу стража на съперника. Атанасов стреля по земя, но Христо Иванов успя да скъси ъгъла и да избие. Топката стигна до Емил Стоев, който шутира от воле, но кълбото прелетя високо в аут.

Етър ВТ - Ботев Враца

източник: Gulliver/GettyImages

В 74-ата минута Румен Руменов центрира остро в наказателното поле на съперника. Нито един играч от двата тима не успя да играе с кълбото и то излезе в аут. 

4 по-късно акция на Етър изпрати топката пред наказателното поле на Ботев Враца. Петков върна назад към Батрович, който шутира фронтално на вратата на Костов, но ударът бе разочароващ високо в аут.

В последната минута на редовното време Здравко Илиев се включи хубаво отдясно. Той центрира към наказателното поле, като кълбото бе насочено към главата на Иван Петков, който обаче се размина с топката и тя излетя встрани. До края резултатът не се промени и двете нули останаха.

Етър ВТ - Ботев Враца

източник: Gulliver/GettyImages

Състави на двата отбора:

Етър Велико Търново: 1. Иванов, 21. Василев, 3. Артюнин, 14. Скерлев (Илиев 68'), 15. Георгиев, 5. Сърмов, 22. Колев, 8. Руменов, 88. Боджадж, 7. Ангелов (Иван Петков 61'), 10. Батрович

Треньор: Красимир Балъков

Ботев Враца: 33. Костов, 18 Миланов. 3. Кавдански, 37. Керчев, 11. Васев, 8. Огнянов (Атанасов 56'),19. Михайлов, 7. Вълчев, 6. Гаджев, 71. Стоев (Будинов 87'), 9. Генов (Домовчийски 93')

Треньор: Сашо Ангелов

Главен съдия: Волен Чинков