Ботев Враца и Черно море излизат в своя мач от 14-ия кръг на Първа лига. Неделният двубой започва още в 12.30 ч. и ще го следим минута по минута в Gong.bg. Срещата може да проследите с картина по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA EXTRA, както и на честотите на Дарик радио.

Гостите от Варна влизат с приповдигнато настроение в този мач, защото се класираха на четвъртфиналите за Купата на България през седмицата след драма с дузпи срещу Левски. Съперникът им пък нямаше мач и е отпочинал подобаващо за сблъсъка. 

Този мач е по-специален за Андреас Васев от Ботев Враца, който е един от едва деветимата футболисти, които не са изпуснали нито една от възможните 1170 игрови минути от началото на сезона. Четирима от тях са вратари – Витаутас Черниаускас (ЦСКА), Даниел Кайзер (Ботев Пд), Душан Перниш (Берое) и Христо Иванов (Етър).

Проблемът за врачани е, че вкараха само един гол срещу отборите в сегашния Топ 6 – срещу шампиона Лудогорец чрез Валери Домовчийски, но при резултат 0:4. Те взеха 11 от всичките си 12 точки при първото завъртане срещу тимовете от втората осмица.

Иначе в миналия кръг срещу Дунав защитникът на Черно море Мирослав Енчев откри своята голова сметка в Първа лига в 66-ия мач в елита. Дебютът му бе на 28 март 2010 г. при победата на Берое с 2:1 като гост на Спортист Своге.

Срещу русенци в предишния кръг Илиас Хасани си вкара втори автогол, откакто се подвизава в българското първенство. Първият бе с екипа на Верея на 28 август 2016 г. при загубата с 0:4 от Левски на „Георги Аспарухов”. Сега той няма да играе, защото беше изгонен в мача със "сините" за Купата. 

В последните си 6 мача за първенство "моряците" неизменно вкарваха голове, но същевременно и инкасираха попадения във всеки от двубоите в този период.