Витоша и Ботев Враца ще изиграят помежду си откриващия мач от 8-ия кръг на Първа лига.

Двубоят и от 17.30 ч. в Бистрица и можете да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и са картина в DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Голямата интрига около врачани се върти около подписа на Валери Божинов с тима. Божинов попадна в групата на тима и ще бъде на разположение на своя втори баща и треньор Сашо Ангелов, от когото зависи дали и колко той ще играе срещу Витоша.

Ето още факти около този двубой:

• Врачани са 14-ият различен клуб, срещу който бистричани излизат в Първа лига, срещу нито един от другите 13 Витоша няма положителен общ баланс в досегашните си сблъсъци.

• Витоша и Дунав са единствените отбори през настоящия сезон, които още не са завършвали наравно. Последното реми на бистричани е на 22 април т.г. – 2:2 срещу Пирин в Благоевград.

• Защитникът Ивайло Тодоров напусна Витоша веднага след като направи своя дебют за него (и в Първа лига въобще) в миналия кръг при 0:1 срещу Черно море. Срещу варненци Наско Милев пък стана първият футболист на Витоша, отбелязал си авногол в елита.

• След като подписа с Ботев Вр, Валери Божинов се завръща в българския клубен футбол. На 28-годишна възраст бившият национал изигра 19 шампионатни срещи и вкара 7 гола с екипа на Левски в периода от 22 февруари 2014 г. до 29 август 2014 г.

• Защитникът на Ботев Вр Костадин Гаджалов все още чака своя повторен дебют в елита. За последно бранителят игра на 8 декември 2012 г. с екипа на Етър при домакинската загуба с 1:2 от Ботев Пд. Досега през сезона той само веднъж не бе включен в тимовия лист на врачани, но не влезе в игра нито веднъж.

 

• Георги Вълчев (Ботев Вр) , заедно с Кристиян Пешов (Славия), е най-често използваната смяна в лигата през настоящия сезон – влизал е в игра 6 пъти и нито веднъж не е започвал като титуляр.

 

• Ботев Вр продължава да е единственият тим в лигата, който не е използвал чужденци, въпреки че Искандар Джалилов бе сред неизползваните резерви в 3 от досегашните срещи на врачани. Таджикът игра в първите 2 кръга на сезона за Локо Пд.