Наставникът на Ботев Враца Сашо Ангелов демонстрира нежелание да обсъжда показаното от Верея в 29-ия кръг, в който неговите футболисти разбиха старозагорския тим с 5:0. Наставникът отчете, че концентрацията в редиците на Ботев Враца не е била на обичайното високо ниво, тъй като попаденията в мрежата на Кристиян Кацарев падаха почти без съпротива.

„Не съм очаквал по-лек следобед. Повече ме затруднявате вие с въпросите”, пошегува се Ангелов.

„Първото и основното, което исках да постигна, беше фокусът. Не че бяхме чак толкова концентрирани, просто много лесно паднаха головете.”

Срещата беше под №100 за 34-годишния страж Христо Митов с екипа на Ботев Враца.

„Не сме му избирали специално този мач. Красимир Костов има някакви проблеми с аддуктора и затова предпочетохме Христо Митов. При първото ми пребиваване тук – през 2009-а – той беше вратар тук, сега отново е на линия. Дай Боже, да продължава така. Все още не мога да кажа, че е легенда. Предстои да му стане.”

„Денис Русинов? Спираме с хвалбите към децата. Той трябва да забрави за тях, да спре да хвърчи горе в облаците. Трябва да работи, да мисли 24 часа за футбол и така може да стане. Иначе другото – да ходи и да се прави, че е дебютирал толкова млад (Русинов е част от клубната формация до 17 години - б.р.) – не е добре за него.”

„Имахме стълкновения, които доведоха до раздялата с Мариян Иванов. Той сгреши в някои работи, затова решихме така. Този въпрос е вече забравен.”

„Дали се работи по подновяването на моя договор? Да, работи се. А дали имам желание да остана? Абсолютно да.”