17 кръга след началото на сезона в Първа лига новакът Ботев Враца чука на вратата за топ 6. Неочаквано, сензационно, но и заслужено. След 4 поредни победи клубът от Северозапада е с равни точки с шестия в подреждането Черно море и с предстоящия съперник Етър.

Не мога да си издам тайните. Но постоянството е ключът. Радостта след мач не трябва да се изживява много. След полусезона идва равносметка. Няма да се снимаме с класирането“, коментира треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов в предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

И докато Валери Божинов обира заглавията, Сашо Ангелов остава големият архитект зад чудния възход на Ботев Враца.

Основното нещо е да имаш усещане. Обичам директния футбол с по-малко задържане на топката, защото имаме скорост. Винаги искам и повече и повече, но се доближаваме. Трябва още много“, каза още Ангелов.

Българският футбол винаги е бил пълен с колоритни слухове и истории. А мълвата гласи, че Сашо Ангелов е доста суеверен човек.

„Да бе, даже с чорапите си спя. Пълни глупости са това. Едни и същи потници и такова. Вярвам в себе си и това е положението“, заяви треньорът.

Едно нещо, което обаче не е мит, е способността на Сашо Ангелов да подготвя физически своите отбори.

„На едно човешко сърце му трябват около 6 месеца да се разшири. Добре са момчетата“, сподели Ангелов.

В нападение Ботев Враца разполага с истински лукс. И Валери Домовчийски, и Валери Божинов са страхотна опция за нападението на тима: „Изключителна рядкост са и двамата. Минали през отбори и знаят, че трябва да чакат. Много по-лесно е с тях. Усещат момента - кога, как, що. Няма сърдене.“

Връщаме лентата назад до месец май. Враца ликува завръщането на своя Ботев във футболния елит… А тогава Сашо Ангелов се отчита със запомнящи се думи.

„Така ли съм казал? Значи съм говорил глупости. От еуфорията може би. Понеже се знам, Знам кой как ще реагира. Исках да направя не както преди това. Тогава селекцията не беше добра. Нямаше средства. Направихме трансфери, които са на 90% успешни и затова се надявах. Не можехме да набараме пулса“, коментира Сашо Ангелов.

На пръв поглед Ангелов изглежда като човек, който не допуска лесно другите около себе си. Самият той обаче отчита това, което го води и което му е носило успехи досега.

„Колко години съм вече, аз не мога да се опозная, камо ли хората. Излизам от положение, каквото и да стане“, каза Ангелов.

Сега на хоризонта се задава мач с Етър. Сблъсък с много история и гарантиран екшън.

„Предимство на Етър са двата дена почивка повече. Друго е да си свеж за мача. Може би са фаворит. Спечелихме първия мач, но Етър играе добре в последно време. Имаме два дена почивка, а те 4. В подем са. Предстои непредсказуем мач“, завърши Сашо Ангелов.