Старши треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов призна, че неговият тим е надделял с 2:1 над Черно море повече с битка и характер и си пожела в скоро време момчетата му да започнат да демонстрират и повече други футболни достойнства.

„Нашият отбор обича биткаджийския футбол, но искаме да заобичаме и „другия” футбол, когато опре до класа. Момчетата на Черно море бяха играли 120 минути (срещу Левски за Купата на България – б.р.) през седмицата, затова и не ми изглеждаха съвсем свежи днес. Това ни даде предимство”, оцени Ангелов.

Наставникът на Ботев Враца коментира и идеята да се играе по-затворено и изчаквателно, като в големи периоди от мача отборът на Черно море диктуваше темпото. „Не бих казал, че сме изглеждали плахо. Ние сме нов отбор и имаме респект от всеки. Може би това е оказало влияние да изглеждат така нещата отстрани.”

В следващия кръг – и по-точно на 11 септември – Ботев отново е домакин, този път срещу Дунав Русе. Мачът е очакван с особен трепет от привържениците, тъй като може да бележи завръщането на стадион „Христо Ботев” във Враца.

„Със сигурност в понеделник или вторник, най-късно в сряда, ще се знае къде ще играем. Дай Боже, да е във Враца и да бъде печеливш двубоят”, допълни Ангелов.