Поредният 24-и кръг на Първа лига е в историята. Седемте срещи от програмата предложиха на феновете повече от любопитни сблъсъци, попадения и интрига. Цели 22 гола видяха любителите на българския футбол, а остават още два кръга от редовния сезон. Една от най-атрактивните срещи между Левски и Славия бе за десерт… Но всичко по реда си. Нека си припомним какво се случи през изминалите три дни в Първа лига.

Славия (София) - Левски (София) – 0:3

Отборът на Левски победи с 3:0 Славия на Националния стадион „Васил Левски” и отново се настани на втората позиция в Първа лига. „Сините” извоюваха трети пореден успех през пролетния дял на шампионата. След този успех Левски отново мина пред ЦСКА в класирането. Двата тима са с по 51 точки (по-добри показатели на "сините" в директните мачове), на 5 зад лидера Лудогорец (56 т.).

На Националния стадион "Васил Левски" Станислав Костов (4'), Жерсон Кабрал (40') и Давиде Мариани (55') донесоха успеха на Левски. Третото попадение бе особено красиво, след като швейцарецът стреля от над 30 метра по диагонал и не остави шансове на стража на домакините.

Славия завърши срещата с 10 души, след като в края на двубоя бранителят Александър Станисавлевич получи втори жълт картон. 

Треньорът на "белите" - Златомир Загоричич, се прибра в съблекалните още в 60-ата минута, след като Левски получи дузпа за нарушение на Милен Гамаков срещу Милош Цветкович малко преди това. 

Левски с 30-минутна заря на надеждата

Дерменджиев загадъчен: Точките се броят напролет

Мартин Кушев: Какво да говорим, единият съдия вече е хит в интернет

Голмайсторът на Първа лига: Чакам победа и срещу Лудогорец

Кабрал: Никой не вярваше в шансовете на Левски, сега е друго

Давиде Мариани: Все още не сме направили нищо

Венци Стефанов: Всички да знаят - срещу Левски ги чака клане!

Имаше ли дузпа за Славия срещу Левски?

Играч на мача - Давиде Мариани

 

ЦСКА - Септември (София) 5:1

В последния мач от съботната програма, отново за десерт, ЦСКА постигна звучна победа срещу Септември, надвивайки го с 5:1. Хеттрик за „червените” отбеляза Али Соу (2’, 24’ и 74’). Жоржиньо вкара още един в 18-ата минута, а Енрике Рафаел се разписа в 28-ата. В самия край на срещата юношата на Левски Илия Димитров порази „армейската” врата.

Изразителният "червен" триумф над Септември сложи край на доброто представяне на Септември София през 2019 година. Тимът, воден от Христо Арангелов и Мариан Христов, имаше седем точки в три мача, като не бе и допускал попадение от началото на футболната година.

Изключително любопитен факт е, че първият гол за ЦСКА падна след дузпа, а нарушението за него бе извършено точно десет секунди след първия съдийски сигнал на Петър Костадинов. Тогава Александър Дюлгеров фаулира Кристиан Малинов, а "червените" получиха наказателен удар, реализиран от Али Соу.

Ето този ЦСКА чакахме

Любо Пенев доволен от успеха, отново зачекна и БФС

Мариaн Христов: Боби Галчев научи, че ще бъде резерва и отказа да дойде с нас

Али Соу: В битката за титлата сме, ще се борим до последно

Играч на мача - Али Соу

 

Лудогорец 1945 (Разград) - Ботев (Враца) 2:0

От четвъртия опит Лудогорец записа своята първа победа през 2019-а година. Шампионите имаха 2 точки от досегашните си три двубоя в Първа лига, но на "Лудогорец Арена" не допуснаха изненада и стигнаха до успех с 2:0 над Ботев Враца. Румънски голове донесоха победата като Козмин Моци откри с глава в 32-ата минута, а малко след него Клаудиу Кешеру с прекрасен изстрел извън наказателното поле бе точен за 2:0.

За Лудогорец официален дебют направиха започналият като титуляр Серкан Юсеин и влезлият принудително още през първото полувреме Станислав Манолев. В същото време и четиримата румънци на тима бяха в стартовата единайсеторка.

Здравков: Имаше напрежение, момчетата имаха нужда от победа

Кешеру: Животът в Лудогорец става труден след 3 седмици без успех

Кешеру грабна приза за №1 на Лудогорец - Ботев Вр

 

Верея (Стара Загора) - Черно море (Варна) 0:2

Черно море победи Верея с 2:0 на "Трейс Арена" в Стара Загора. Головете за успеха реализираха Георги Илиев в 28-ата минута и Радослав Василев в 63-ата минута. В 87-ата минута на срещата Иво Иванов от Верея фаулира много грубо Ндонгала и беше изгонен с директен червен картон.

Илиан Илиев: Такива мачове са най-тежки

Севидов: С тези играчи не можем да разчитаме на добър резултат

Вратарят на Верея: Хубаво е, че правя по толкова много спасявания

Ради Василев: Искаме мачове срещу грандовете, нашата цел е шестицата

 

Дунав (Русе) - Ботев (Пловдив) 1:1

Отборите на Дунав и Ботев Пд не успяха да се победят и завършиха 1:1. Домакините откриха в края на първото полувреме чрез Божидар Васев, а Тодор Неделев донесе точката на Ботев след точно изпълнение от дузпа в 55-ата минута.

„Канарчетата” пропуснаха поредна възможност да постигнат успех на този стадион над Дунав. До този момент единствената победа за Ботев като гост над „драконите” бе в Разград.

Неделев: В такива мачове не трябва да има Играч на мача

Николай Киров: Резултатът е справедлив

Неделев ще полее с шампанско юбилейния 60-и гол за Ботев

Киров след ремито с Ботев Пд: Абсолютно справедлив резултат

 

Локомотив  (Пловдив) - Берое (Стара Загора) 4:1

След седмици на сериозно напрежение между клуб и привърженици Локомотив Пловдив прекъсна незавидната си пролетна серия, разгромявайки Берое с 4:1.  Старозагорци откриха резултата на „Лаута”, но след това последваха четири последователни „черно-бели” гола, които със сигурност вдъхнаха поне малко спокойствие за наставника Бруно Акрапович и момчетата му.

Играч на мача: Димитър Илиев

Димитър Илиев: Хвърлихме петно върху името на Локомотив Пд

Акрапович: Поисках от момчетата желание и те го показаха

Томаш: Поддадохме се на емоциите и паднахме в капана на Локо Пд

 

Витоша (Бистрица) - Етър  (Велико Търново) 1:1

Oтборите на Витоша Бистрица и Етър Велико Търново не успяха да се победят и завършиха 1:1. Кристиян Кочилов донесе първия гол, макар и от дузпа, за „тигрите” за пролетния дял. През второто полувреме за „болярите” се разписа Флорент Боджадж.

Отборът на Витоша така и не успя да запише успех срещу Етър, като се има предвид, че това  е единственият тим от сегашния състав на Първа лига, срещу който „болярите” нямат нито една шампионатна загуба.

Балъков призна: Не заслужавахме да победим, дузпа имаше

Росен Кирилов: Момчетата бяха перфектни, съжалявам, че не победихме

Голмайсторът за Витоша: Ние трябва да съжаляваме за точката

Играч на мача – Кристиян Кочилов