Локомотив Пловдив посреща Ботев Враца в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота, 15 декември, от 15 часа и може да го проследите в Gong.bg, както и да гледате на живо по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

След този мач двата състава ще си дадат заслужена почивка за предстоящите коледни празници.

Стивън Езе и Игор Банович се очаква да се завърнат в игра за Локомотив Пловдив след изтърпени наказания.

За Ботев Враца в игра ще се завърне Венцислав Керчев, който пропусна двубоя срещу Берое заради наказание.

Локо Пд се намира в най-дългата си серия без победа през сезона от 6 поредни шампионатни срещи, в които взе едва 2 точки. Вече е на цели 8 пункта от място в Топ 6, където за последно бе след 14-ия кръг. Последната победа бе 2:1 у дома над Витоша на 27 октомври т.г.

Янко Ангелов (Локо Пд) е пред своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му бе за Любимец на 11 август 2013 г. при победа с 2:1 като гост на Ботев Пд.

Двама нови дебютираха в Първа лига с черно-белия екип в миналия кръг – 18-годишният бразилски халф Уирис де Оливейра и юношата на клуба Октай Юсеин.

В миналия кръг срещу Берое Ивайло Михайлов (Ботев Вр) стана първият футболист в лигата през настоящия сезон, получил двуцифрен брой жълти картони – 10, като 3 от тях са до почивката, а 7 през второто полувреме.

Емил Стоев (Ботев Вр) е пред своя 50-и мач в елита. Дебютът на халфа бе за Славия на 1 март 2014 г. при загубата на белите с 0:3 от ЦСКА. Вкара вече 2 гола през сезона, колкото в предишните си 4 в елита.