Ботев Враца и Локомотив Пловдив преживяха сходно начало на сезон 2019/2020 в efbet Лига и ще се изправят един срещу друг с мисъл да продължат в позитивна посока. И двата тима загубиха откриващите си мачове, за да постигнат победи във втория кръг, което им дава почти еднакви изходни позиции.

Срещата на "Христо Ботев" стартира в 18.45 часа и ще я проследим минута по минута в GONG.BG. Тя ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Врачани успяха да картотекират две от новите си чуждестранни попълнения, докато все още очакват окончателния отговор на свободния агент Валери Божинов. Наставникът Сашо Ангелов получи добри новини и за състоянието на полузащитника Даниел Гаджев, който поднови пълноценни тренировки.

Основните надежди на врачани за мача са свързани както с домакинския фактор, така и с евроангажиментите на съперника. В четвъртък Локомотив Пд прие Спартак Търнава в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Много е вероятно в състава на Бруно Акрапович да настъпят ротации с цел запазване на основни фигури.

Ботев Враца е отборът, използвал най-малко чужденци през настоящия сезон – само един (черногореца Милан Вушурович). Като новото попълнение Христо Златински има 124 мача с екипа на Локо Пд в елита, в които вкара 31 гола, но нито веднъж не се разписа в трите си двубоя срещу врачани.

Локо Пд има само една победа при досегашните си 25 гостувания на врачани в първенството – 4:1 на 15 април 1989 г.