Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев не бе особено притеснен след поражението с 0:2 от Черно море. Според него тимът трябва да вземе поуки от двубоя и да продължи в следващите двубои да възприема идеите на новия наставник.

"Инкасирахме загуба. В някои моменти бях недоволен, но пък в други се получи точно това, което тренирахме. Продължаваме да се готвим, имаме мач във вторник, в неделя, това е пътят, каквото и да правим това е пътят, само трябва да направим необходимите поуки", каза Пенев пред DIEMA SPORT.

"Във всяко едно отношение един отбор трябва да е подготвен да се защитава и атакува. Много елементи. Всички елементи от футболната игра, това ни предстои."

Относно използването на Бикел като ляв бек, Пенев коментира: "Опитвам и правя ротации и то редовно, когато преценя, че футболистите имат дадените качества. За мен се получи много добре и той се справи."

Той отказа да коментира откровено и оставянето на Мауридес извън групата: "Двама не са в групата, чакаме опеределени документи, Смоленски и Мауридес. Пътувахме 20, а 18 останаха в групата. Пасват всички футболисти, но в някои мачове ще има промени. Днес започнахме по един начин, във вторник може по друг. Колкото и да звучи банално, се готвим мач за мач."

"От една седмица съм треньор, доволен съм, трнеираме добре, в никакъв случай няма да се откажем. Аз не мога да кажа колко време трябва, ние ще работим срещу времето, всичко трябва да се оправя между мачовете. Това, което искам като стил момчетата го разбират, но трябва да премине през практиката. Предстои, не се притесняваме, не ни е страх, момчетата искат да научат много бързо."

Пенев обаче остава оптимист за шансовете на тима му да пребори пасива си спрямо Лудогорец. "Сега, остават ни директни двубои и не само. Директните двубои са ок, остават ни и двубои с други мачове. Не трябва да се отпускаме. За нас няма малко важни мачове, за всеки двубой трябва да сме максимално концентрирани. Днес бяхме победени."