Отборът на ЦСКА приема Ботев Враца в мач от 22-ия кръг на Първа лига. С този мач "червените" ще се опитат да се реваншират на феновете си за старта в шампионата през пролетта и да вземат първия си успех под ръководството на новия си наставник Любо Пенев. 

Тимът стартира повече от кошмарно пролетната част от сезона, след като регистрира поражение с 0:2 във Варна и това беше жесток удар за шампионските му амбиции. Сега обаче съперникът изглежда повече от приемлив за обръщане на тренда. 

Таранът Али Соу отново се очертава основното оръжие на тима в предни позиции, като той пази добри спомени от изявите срещу този опонент. Той вкара първия си гол за тима именно при визитата на Ботев Враца през септември. Това бе и първият мач за гамбиеца с екипа на "червените".

Ботев Враца идва в София с добри спомени от последното си гостуване на някой от лидерите. В края на ноември, водени тогава от Валери Божинов, момчетата на Сашо Ангелов биха с 3:1 Левски на "Герена" и сега сигурно таят надежди да повторят изненадата, колкото и трудно да е това.

Врачани имат толкова победи над ЦСКА в Пъвра лига като домакин, колкото и като гост – по 2. На "Българска армия" Ботев печели още при първото си гостуване – 1:0 на 9 юли 1965-а година. Десет години по-късно Ботев печели с 3:2 на "Армията", а последният успех на тима във Враца датира от 1985 г. – 3:0 с два гола на Емил Маринов и един гол на Цветан Данов. Интересното е, че същия сезон врачани бият и Левски в София.

Нападателят на гостите Валери Домовчийски сега трябва да поведе тима в предни позиции след напускането на Валери Божинов. Той обаче не е отбелязал нито един гол в досегашните си 11 мача срещу ЦСКА за първенство, въпреки че има 70 в Първа лига. Балансът му в тези двубои е 2 равенства (с Левски и Черно море) и 9 загуби.

Срещата е във вторник, 19-и февруари, от 17:30 часа и ще можете да го гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG.