Отборът на Локомотив Пловдив гостува на Ботев Враца в мач от 7-ия кръг на Първа лига.

Срещата е днес от 18:45 часа на стадион "Огоста" в Монтана.

Следете развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така може да наблюдавате срещата пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMAXTRA.

Отборът на Локомотив Пловдив е девети в класирането с 9 точки, колкото имат Витоша Бистрица и Славия, които обаче са с мач повече. При успех Локо може да се изкачи в първата шестица на класирането.

Ботев Враца пък е 12-и с 6 точки и е готов на още добри представяния в Първа лига.

Ботев Враца

източник: LAP.bg

Представяме ви още любопитни факти преди двубоя:

По традиция "смърфовете" изпитват сериозни трудности при визитите си на врачани. При 24-те си гостувания до този момент на Ботев Враца в елита, Локо Пловдив има едва една победа.

След 6 кръга Петър Атанасов си остава единственият футболист на Ботев, успял да се разпише след завръщането на врачани в елита – 2 пъти в домакинства и 3 пъти при гостувания.

Централният нападател Валери Домовчийски продължава да няма гол през календарната година – вече 19 поредни шампионатни срещи през 2018 година (13 с Верея през миналия сезон и 6 с Ботев Враца сега). За последно бе точен за 1:1 срещу Витоша на 10 декември 2017 година.

В миналия кръг Даниел Генов изигра дебютния си мач за Ботев Вр. За последно той игра при изпадането на Монтана от елита в баража със Септември, загубен с 1:2, когато в състава на монтанци бяха сегашните му съотборници Петър Атанасов и Даниел Гаджев.

Локо Пловдив има само една победа при досегашните си 24 гостувания на врачани в първенството – 4:1 на 15 април 1989 година.

Откакто дебютира в състава на пловдивските железничари на 18 ноември 2017 година (при загубата с 0:3 от Лудогорец) наказаният за мача с Ботев Вр Игор Банович не се появи на терена само в един мач на тима, като в 24 от двубоите започваше като титуляр.

Димитър Илиев е футболистът от сегашния състав на черно-белите с най-много мачове за клуба в елита – 82, в които е вкарал 16 гола, следват таджикът Парвизджон Умарбаев с 68 срещи и Бирсент Карагарен с 66.

Локомотив Пловдив

източник: LAP.bg