Доскорошната звезда в нападението на Левски Валери Божинов изглежда е избрал къде ще продължи кариерата си. Според авторитетното италианско издание "Калчомеркато", нападателят почти 99% сигурно ще се завърне в Ботев Враца. 

Именно с този отбор той направи фурор през есенния дял на шампионата. Тогава той се завърна в родния шампионат след няколко неуспешни опита да възроди кариерата си в чужбина. И заради изявите си с екипа на врачани през зимата се превърна в трансферна цел на "сините" и те си го върнаха през февруари. 

Оттогава до края на сезона обаче Божинов така и не успя да си върне формата и често беше контузен. Той вкара решителния гол в баража за Лига Европа срещу Етър на "Герена", като беше точен само две минути след появяването си на терена като резерва. 

Новият наставник Петър Хубчев обаче обяви на първата тренировка, че няма да го използва през новия сезон и договорът му, който беше до 30 юни 2020 г., беше прекратен. Така по всичко изглежда, че 33-годишният нападател ще се завърне в Ботев Враца.