Кметът на Враца Калин Каменов коментира надълго и нашироко загубата на местния Ботев от Берое с 0:1 в 19-ия кръг на Първа професионална лига.

С явна ирония той сподели, че реферът Георги Кабаков се е справил чудесно, въпреки "леката грешчица", която е допуснал в срещата. Именно отсъждането на пловдивчанина за дузпа в полза на Берое донесе успеха за тима на Александър Томаш. Нарушението бе спорно, но въпреки това той отсъди наказателния удар. 

Членът на УС на Ботев Враца довери, че има вероятност съдията да е "настинал или да не е във форма", но се надява да се извини за днешния си мач.

“Георги Кабаков е брилянтен съдия. Той може да свири в европейските турнири. Допусна лека грешчица, заради която Берое ни победи, но толкова можеше днес. Може да е настинал или да не е във форма. Дано да се оправи бързо, много добър съдия е. Надявам се като достоен човек да намери сили да се извини за това днес. Видя се, че няма фаул и дано да се извини за тази си постъпка. Този мач трябваше да завърши 0:0. Много слаб мач от страна на двата отбора, но заради леката грешчица, резултатът е такъв. Въпреки тези леки съдийски грешчици момчетата трябва да се вдигнат. Неприятно е след такъв мач, в който надделяваш физически да завърши така, но се надявам по-рядко да се случва. Говорим повече за съдийството, а не за играта, което не е добре. Пак ще кажа, че Кабаков е изключителен съдия, но се надявам да се извини”, бяха първите думи на Каменов след края на мача.

"Поздравих го за доброто съдийство. Не, няма ирония в моите думи. Поздравих го, всеки допуска грешки. Който не играе, той не греши. Случва се, но на нас по-често се случва. Може би, защото сме новак в Първа лига и вървим нагоре стана така, че се случват странни грешчици в наш ущърб. Ще се съобразим с това. Това ще ни стимулира и въпреки всички тези подаръци, които се случват за нашите противници, отборът ще е по-мобилизиран след това ограбване", продължи Калин Каменов.

"На мача с Левски пак казах, че Георги Кабаков е феноменален съдия. Може би осветлението му е пречило за дузпите, но въпреки доброто съдийство успяхме да победим. Дано толкова добро съдийство да не се случва, за да говорим за футбол", продължи кметът на Враца.

"Мисля че днес ни показаха, че нашето място не е в шестицата, но ние ще се борим със зъби и нокти. Въпреки ниският бюджет, футболистите ни са доволни. Трудностите ни сплотяват и ни правят по-силни", завърши членът на УС на Ботев Враца.