Ботев Враца започна с победа пролетния дял от сезона в Първа футболна лига. Възпитаниците на Сашо Ангелов спечелиха с 1:0 срещу гостуващия Витоша Бистрица. Единственото попадение в мача отбеляза Валери Домовчийски в 62-ата минута.

Двата отбора изиграха равностойни първи 45 минути, но не успя да стигнат до гол. В 39-ата минута Даниел енов стреля право в ръцете на вратаря Християн Василев, а опасен шут на Ивайло Михайлов намери мрежата от външната страна.

Малко по-късно за Витоша Лъчезар Котев стреля опасно, на сантиметри вдясно от вратата, а Стефан Христов прати топката в ръцете на Красимир Костов. Ботев поведе в резултата след отлична многоходова комбинация. Петър Атанасов подаде на Валери Домовчийски, който реализира с прецизен удар.

В 69-ата минута Петър Атанасов получи топката от Емил Стоев в наказателното поле и стреля силно, но вратарят на Витоша изби в корнер. Десет минути по-късно Атанасов имаше идеална възможност, но стреля слабо и Василев изби с крак.

В 89-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Ивайло Михайлов получи втори жълт и съответно червен картон. Така Ботев (Враца) спечели двубоя и с актив от 27 точки се изкачиха на осмо място в класирането на Първа лига. Витоша (Бистрица) остава на 11-а позиция с 20 точки.

Кои бяха ключовите моменти да се стигне до точно тази развръзка, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.