Отборът на Ботев Враца допусна изненадваща загуба при визитата си на Несебър в мач от 20-ия кръг на Втора лига. Възпитаниците на старши треньора Сашо Ангелов отстъпиха с 0:2, а при успех на Царско село по-късно днес, ще сдадат и първото място в групата.

Двубоят на градския стадион в Несебър започна по-добре за гостите от Враца, които в началните минути успяха да упражнят лек териториален натиск. Футболистите на Ботев обаче така и не стигнаха до чисти голови положения пред вратата на своя домакин.

Постепенно Несебър изравни играта и се настани по-трайно в половината на гостите. В 42-ата минута домакините нанесоха и своя първи удар. След добра атака отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където Валентин Йосков с глава откри резултата.

Още в следващата си атака домакините можеха да удвоят преднината си, но останал сам срещу вратаря, Трайко Грозев стреля неточно.

В началото на втората част Несебър продължи да бъде по-активният тим и съвсем заслужено стигна до нов гол. Той дойде в 57-ата минута на срещата, когато голмайсторът до този момент Йосков асистира на Емануил Манев, който направи 2:0.

Така Ботев остана с 41 точки и може да бъде задминат от втория Царско село. По-късно тимът на Веско Великов излиза срещу един от последните тимове в дивизията – Струмска слава. С успеха си Несебър се изкачи на четвъртата позиция.