Футболистът на Ботев Враца Юлиан Ненов, който бе отличен за Играч на 15-ия кръг в Първа лига, се закани на следващия съперник на врачани – Левски. Ненов, който говори, след като взе статуетката, заяви, че на „сините“ няма да им е лесно срещу коравия тим на Сашо Ангелов и добави, че се надява Ботев да спечели на „Георги Аспарухов“.

Ненов за първи път получава приза за Играч на кръга. В 15-ия кръг на майсторския ни ешелон Ботев Враца се завърна на стадион „Христо Ботев“ и победи с 1:0 Дунав Русе. След Ненов, който получи 5 гласа от гласувалите общо 18 треньори, се наредиха Мауридес от ЦСКА с 4, Кирил Десподов (ЦСКА) и Жоржиньо (Черно море) с по 3, Валери Домовчийски (Ботев Враца) – 2 и Джоди Лукоки (Лудогорец) – 1.  

„Благодаря първо за наградата. Чувствам се перфектно в Ботев Враца. Бях доскоро в Дунав и мачът бе специален за мен. Имах малки притеснения, защото като откривахме стадиона в Русе паднахме с 2:3 от Локо Пд. Имах притеснения да не се случи отново, но мачът мина добре за нас“, започна Ненов.

„Не знам защо са гласували за мен треньорите. Може би съм се справил и съм помогнал и вероятно заради това са гласували. И за мен бе изненада да разбера, че съм Играч на кръга. Беше приятно“ продължи футболистът.

„Поне на първия мач имаше малко напрежение да не развалим празника на хората на стадиона. Нямаше да е хубаво да се върнем с поражение. От друга страна, е уникално 6-7 хиляди да те подкрепят на стадиона ти. Хубаво е да са зад теб и да не се налага да пътуваш, за да домакинстваш“, добави Ненов.

„Много исках Ботев Враца да влезе в А група и исках да играя тук. В Дунав изкарах 3 прекрасни години и исках да дойда много във Враца и да играя с тима в А група“.

„Със сигурност, ако бяхме у дома си, повече точки щяхме да имаме от началото на сезона“.

Юлиан Ненов

източник: LAP.bg

„Три точки са до шестото място. Вече в домакинските мачове ще сме в с друго лице. След още няколко мача ще се отърси напрежението от нас“.

„На Левски ще му е бая трудно срещу нас. Ще се постараем да не си го изкарат на нас за загубата от Черно море, даже ще се опитаме ние да ги бием“, закани се Ненов.

Левски приема Ботев Враца на 25 ноември от 17:30 часа. Срещата ще може да бъде следена с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

„Ако Валери Божинов е добре, ще играе в този мач“.

„Валери Божинов не иска да взима ролята на Сашо Ангелов. Той е по-емоционален, иска да помогне на отбора. Мисля, че донякъде успява“.

„Не искам да издавам какво сме си говорили с Божинов. Това си е между нас. Той е в отбора, за да помага с опита си. Лично на мен ми е помогнал“.

„Още ни липсва опит. Мисля, че имаме сили за първата шестица. Малко и в съблекалнята си говорим, това не е цел, но искаме да играем в първата шестица. Три точки е разликата. От нас зависи“, добави Ненов.

„Сестра ми роди, станах вуйчо, кръстиха го на мен детенцето и затова исках да посветя гола на тях“, разкри за радостта си след попадението срещу Черно море Ненов.

Ненов: Ако продължим да играем така, ще стигнем далеч

Юлиан Ненов

източник: LAP.bg