Отборът на Ботев Враца за пореден път ще домакинства далеч от дома.

Врачани посрещат тима на Черно море, като двубоят отново ще се играе на стадион „Огоста” в Монтана. Въпреки депозираното писмо  за инспекция на стадион „Христо Ботев” от ръководството на клуба към БФС, от централата няма отговор.

Врачани не са готови напълно с поставянето на осветлението, но се надяваха, след като мачът им е в светлата част на деня, и то по обяд, от федерацията да им разрешат да домакинстват на собственото си съоръжение.

Припомняме, че през миналото първенство някои от мачовете на столичния Славия се играха на стадиона в Овча Купел, въпреки че съоръжението не разполага  с осветление и до този момент.

Ето какво сподели пред Дарик изпълнителният директор на врачани Денислав Георгиев:

„Пуснали сме молба миналата седмица да играем тук още в неделя, като сме поели ангажимент пистата да не изглежда като строителна площадка. Връчих я лично на изпълнителния директор. За сега няма отговор, но се надявам, че щом ни сложиха такива часове на мачовете, има възможност да вземат решение в наша полза. Досега обаче не са ни правили компромис за нищо, така че едва ли точно за това ще направят. Идната седмица ще вдигнат стълбовете, така че краят на монтанските ни мъки е близо.”