Авторът на хеттрик при запомнящата се победа на Ботев Враца над Левски с 6:3 през 1985 година Емил Маринов даде интересно интервю в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Старши-треньор съм на U17, има хубави моменти, но има и много ядове, децата не винаги възприемат, дори се опитват да се налагат, което по мое време не можеше да се случи", коментира той.

"Хубав мач, хубава победа, във футбола си трябва и късмет, но заслужено победихме", добави той по повод победата на Ботев Враца над Левски с 3:1 на "Герена" в двубой от 16-ия кръг на Първа лига.

"Спомням си почти всички мачове, не само този с Левски, радост изпитвам, беше междинен кръг, в събота бихме в Благоевград, отидохме в София, бяха ни явно подценили и спечелихме, хубав мач се получи", добави той.

Той си спомни и интересна случка с един сервитьор, който се е хванал на бас и е поканил отбора отново в ресторанта вечерта, ако надделее над Левски, но това е нямало как да се получи, тъй като врачани са имали мач.

"Гледам нещата със задоволство, за труда, който съм полагал", каза още Маринов, връщайки се назад във времето.

"Имаше ред, дисциплина, седем-осем години играеше един отбор, много рядко имаше попълнения от други отбори. Някога се знаеше съставът на всеки един отбор, сега до Нова година и идват нови футболисти", каза още той по повод разликите във футбола през онези години и сегашното положение.

"Който иска да стане футболист, трябва да има ред и дисциплина, трябва и талант, това не е да застанеш в някоя банка, това е на показ, като се появиш на терена и там се вижда всичко. Първа лига в момента е равностойна, всеки може да победи всеки, аз съм на принципа за група от 16 отбора, два влизащи от Б група, два изпадащи, две Б групи".

"Шампион ще стане Лудогорец, Ботев Враца искам да намери място в топ 6", коментира той, давайки прогнозата си за шампион в края на сезона и къде вижда Ботев Враца в крайното класиране на Първа лига.

"По мое време нямаше чужденци, имахме национали при юношите, сега чужденците им заемат местата, по-хубаво е да се дава шанс на младите футболисти", завърши изказването си Емил Маринов.