Отборът на Етър Велико Търново посреща Ботев Враца в двубой от 18-ия кръг на Първа лига в сряда, 5-и декември от 15 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG. Също така можете да гледате двубоя в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT.

Новакът в Първа лига изпълни заглавията в последните седмици, а най-високата точка определено бе достигната в София след успеха над Левски.

Новините от лагера на Етър сочат, че под въпрос е Румен Руменов, който е болен, а Венцислав Василев се завръща след наказание.

Етър е с една загуба в последните си 4 домакинства. Великотърновци заемат осмото място в подреждането с 24 точки.

Тимът на Ботев Враца е седми също с 24 точки в актива си. В лагера на врачани наказан е Йордан Апостолов, а Атанас Фиданин е контузен. Ботев Враца е в най-силния си момент от началото на сезона с 4 поредни победи, а успехът над Септември бе най-изразителния за кампанията. Валери Божинов пък е с 4 гола в последните 4 мача.

Етър няма нито една загуба при 17-те си домакинства на Ботев Вр, като е допуснал в тези мачове едва 7 гола.

Халфът на Етър Никола Колев има точно 100 мача в елита (плюс анулираните впоследствие 17 срещи за Литекс през 2015/16 г.), в които все още не е успял да вкара първия си гол в шампионата. Дебютът му беше още на 16-годишна възраст за ловчанлии – на 29 март 2012 г. при домакинска победа с 1:0 над Левски

Иван Стоянов (Етър)  вкара 4 гола в 4 мача за първенство срещу врачани, но с екипа на Лудогорец в периода 2011-2013 г.

Победата с 4:1 над Септември в миналия кръг изкачи врачани на най-високата позиция, която са заемали във временното класиране от началото на сезона – седмото място. След 3-ия кръг ботевци дори бяха последни като единствения отбор без спечелена точка дотогава и се придвижиха позиция по-напред с 2:1 над Септември като гост.

Ботев Вр е отборът в лигата, намиращ се в най-дългата текуща победна серия – 4 поредни успеха, като изключим поредицита на лидера Лудогорец от 11.

Последните 2 гола на Петър Атанасов (Ботев Вр) бяха за победата с 2:0 над Етър в 5-ия кръг, оттогава не се е разписвал в 11 поредни мача.