ЦСКА победи Ботев Враца с 2:0 като гост на стадиона в Монтана в двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Успехът дойде след автогол на Божинов, който пропусна дузпа в 55-ата минута, и попадение на Али Соу.

ЦСКА започна добре двубоя и още във втората минута Десподов навлезе опасно в наказателното поле на Ботев, но Петър Атанасов се намеси добре и предотврати опасността.

Последва опасна атака на Джеси, но отбраната на домакините се справи.

В 14-ата минута вратарят на Ботев Враца Краси Костов направи грешка, след като не прецени добре една ситуация и си заложи топката за изпълнение на свободен удар, какъвто нямаше, и съдията Железов отсъди пряк свободен удар за ЦСКА.

Зад топката застана Десподов, стреля, кълбото се удари в гредата и от крака на Валери Божинов, който се беше върнал да помага в защита влезе във вратата и ЦСКА поведе.

Пет минути по-късно Петър Атанасов вкара топката във вратата на ЦСКА, но имаше вдигнат флаг за засада.

ЦСКА продължи да доминира на терена и Соу и Десподов тормозеха отбраната на домакините. В 38-ата минута Соу беше изведен отлично зад отбраната на Ботев и се разписа във вратата на Костов за 2:0.

Домакините отвърнаха с удар на Йордан Апостолов, който беше спасен от Черниаускас.

През втората част най-интересната ситуация дойде в 55-ата минута, когато Петър Атанасов беше спънат от Чорбаджийски в наказателното поле на ЦСКА, последва дузпа, която беше пропусната от Валери Божинов, който нацели страничния стълб на вратата охранявана от Черниускас.

В 72-ата минута страничният стълб на вратата на ЦСКА отново беше нацелен от Божинов, но имаше и сигнал за засада. Четири минути по-късно Ненов пусна пас към Божинов, а при опита си да изчисти кълбото Дюлгеров създаде затруднения на Черниаускас, но той спря топката на голлинията.

ЦСКА съумя да запази преднината си от два гола и заслужи победата с 2:0. Така ЦСКА излезе начело в класирането с актив от 22 точки и по-добра голова разлика от Левски, а Вечното дерби наближава. Ботев Враца са 11-ти с 8 точки.

Ето и съставите на двата отбора:
Ботев Враца: Костов, Васев, Фиданин, Керчев, Гаджев, Стоев, Божинов, Михайлов, Апостолов, Иванов, Атанасов

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Лясков, Джеси, Бикел, Десподов, Тиаго, Али Соу, Перейра

съдия: Валентин Железов