Отборът на Ботев Враца посреща ЦСКА в една от любопитните срещи от програмата на 9-ия кръг на Първа лига. Срещата е от 20:00 часа на стадион „Огоста“ в Монтана, където новакът в елита провежда домакинските си мачове, докато приключи ремонтът на стадион „Христо Ботев“ във Враца.

Двубоя ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Червените“ ще гонят задължителна победа, за да може отново да се изравнят по точки с Левски на върха в таблицата преди прекия дуел между двата състава идната седмица. „Сините“ взеха безпроблемно мача си с Витоша Бистрица и поведоха колоната с 22 пункта. При успех на „армейците“ отново ще има точково равенство и головата разлика ще е решаваща за разпределяне на първите две позиции.

В предходния кръг Ботев Враца направи 1:1 с Витоша, като тимът е в серия от 3 поредни мача без победа. Междувременно момчетата на Нестор Ел Маестро победиха Черно море.

За домакините срещата с „червените“ идва в сравнително добър момент, тъй като наставникът Сашо Ангелов няма кадрови проблеми. Големи надежди на врачани са концентрирани върху новопривлечената звезда Валери Божинов, който вече дебютира с попадение в предходния кръг.

Самият нападател заяви в дните преди двубоя с тима от „Армията“, че очаква труден мач, но сподели надеждите си той и колегите му да съумеят да откраднат нещо от опонента си.

ЦСКА от своя страна се подготви за срещата 5-дневен лагер в Монтана, където ще бъде следващата им спирка за 1/16-финалите в Купата на България.

За мача с врачани "червените" няма да могат да разчитат на контузените Жеферсон и Рафаел Енрике. Последният вече поднови тренировки след неприятната травма в рамото, но все още не в оптимална кондиция.

Главен съдия на срещата между Ботев Враца и ЦСКА ще бъде Валентин Железов.