Верея приема Ботев Враца в първия мач от 32-ия кръг в родната Първа лига. Домакините са считани за категоричен аутсайдер в тази среща и определено има защо. Разкъсвани от проблеми, играещи предимно с юноши, старозагорци са най-слабият отбор в елита и ако запишат нещо различно от тежък погром, ще бъде истинска изненада.

Ако запише загуба, както се и очаква, то това ще бъде 11-ата поредна в Първа лига, с което Верея ще "подобри" антирекорда на Септември през настоящия сезон, който падна 10 пъти поред от 4-ия до 13-ия кръг включително.

Същевременно Верея е някакъв фактор само и само заради вратаря си Кристиян Кацарев, който има 43 спасявания - средно по 8,6 на мач, като допусна 15 гола, средно по 3 гола. Именно той е и единственият лъч надежда в този примирен със съдбата си да изчезне от футболната карта отбор. 

От друга страна Ботев Враца е отборът в елита, който най-отдавна няма загуба в Първа лига - от 3-и март 2019-а година, когато загуби с 0:2 от Лудогорец в Разград. Оттогава досега врачани имат 4 победи, 3 хикса в седем мача.

Реализиралият гола срещу Етър през миналия уикенд - Георги Вълчев, е на прага да запише мач №100 в елита от 19-и март 2017-а насам. Дебютът му бе за Нефтохимик при загубата с 1:4 от Литекс в Ловеч.

Нападателят Валери Домовчийски има шест гола за Верея, за който се състезаваше преди Ботев, и е на второ място във вечната ранглиста при реализаторите за отбора. През този сезон Домо има седем гола за Ботев Вр.