Валери Божинов стана Играч на мача срещу Верея, в който вкара първия гол, но накрая старозагорци изравниха 2:2. Така шампанското вероятно е леко горчиво за нападателя на Ботев Вр.

„Когато не си вкараш положенията, в живота има закон, че другият отбор няма ди ти прости. Поздравления за Верея. През второто полувреме те играха много по-добре от нас. Може само да съжаляваме, защото този мач за нас беше много важен и като отговор на поражението от Лудогорец. Само ние сме си виновни. Трудно е да се говори след този мач. Създадохме сериозни положения, които си длъжен да вкараш. Цяла седмица си работил и то аз знам как се работи при старши треньора Сашо Ангелов, а накрая нищо.”

„ На полувремето казах, че нищо не е прикюлчило, защото 2:0 е коварен резултат. Верея влезе много по-агресивно след почивката. Каквото и да кажа, тежко е. Съжалявам за хората във Враца, на президента и директора – заплати и премии всичко е навреме. Извинявам се на хората във Враца, извинявам се на президента и директора. Такива мачове трябва да се вземат, ако искаме да останем в елита.”

„Сега имаме вкъщи три мача, но няма лесни срещи. До последно Верея се бориха, видяхте”, завърши Валери Божинов.