Нападателят на Ботев Враца Валери Божинов стана "Играч №1 на 16-ия кръг в Първа лига", за което беше награден, както и получи наградата за футболист на месец ноември. Той коментира представянето на тима си, както и засегна интересни актуални футболни теми.

"Искам да благодаря на съотборниците ми, благодаря на журналистите, че са гласували за мен. За мен това е чест, голям успех, на клуба от Враца, на треньора Сашо Ангелов, кмета. Всички заедно работим, когато сме заедно нещата се получават. Без съотборниците Валери Божинов няма как да успее, без тяхната помощ няма да мога да успея", коментира Божинов.

"Равносметката е изключителен плюс, горди сме с това, което правим в Ботев Враца, това е отбор, който от доста години не е играл в Първа лига, да постигнеш 4 поредни победи, за отбор, който се бори да остане в елита не е лесно, влагаме много труд в тренировките, не е лесно, но трябва да вярваш в качествата си и да бъдеш професионалист. Знам как се работи, много труд, пот, лишения, когато вярваш и го искаш може да се изправиш срещу всеки, трябва да си поставяш цели и да си ги гониш", каза още нападателят на Ботев Враца.

"Слушах интервюто на г-н Домусчиев. Той каза, че един вид е виновен за случващото се в Левски и ЦСКА. Аз не мисля, че г-н Домусчиев е виновен в случая. Нито пък аз съм виновен, че Левски не успя да бие Ботев Враца. Виновни са хората в клуба и самите футболисти. Не знам защо се търси под вола теле и се обвиняват хора, които не са там. Ако имам проблеми, ще си ги търся вкъщи. Ще разговарям с футболистите и треньорите, за да решим проблема. Ако имаш проблем, трябва да го намериш в отбора. Не би трябвало Левски и ЦСКА да се оглеждат в другите отбори. Снощи изгледах интервюто на г-н Домусчиев. Един вид излиза, че той е виновен, а човекът няма никаква вина. Нека всеки един от нас да гледа себе си и да гледа в собствения си двор. Респект и уважение към Левски и ЦСКА, но ако си имат проблеми да си ги решат, г-н Ганчев също е голям професионалист, дълги години е във футбола. Трябва да влезеш под кожата на футболистите, да видиш какви са проблемите, във Враца съм един вид и психолог, обичам да разговарям с колегите си, ако има проблеми да ги решим, правя така футболистите да вдигат нивото и да израстват", коментира Божинов.

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
14 снимки

"Работа, работа, и само работа, пот, труд и желание. С головете ми, отборът върви добре, ние футболистите трябва да говорим само на терена, на зеления терен се вижда всичко, те не лъжат. Ако играеш добре, вкарваш голове, няма как да не бъдеш забелязан, винаги ще има критики, оставям душата и сърцето си за Ботев Враца, старая се да си върна формата. С престоя от средата на септември до сега показах на цяла България, че заслужавам уважение. Има и спадове, когато работиш и се трудиш рано или късно ще си възнаграден, трябва да се работи. Надявам се да има феърплей към всеки един отбор", каза още нападателят на "зелените".

"Ако има феърплей, в първата шестица ще бъдат най-добрите отбори. Искаме да играем в шестицата, Черно море малко ни дръпна, трябва да сме реалисти, никой не може да ми отнеме мечтата, че може да постигнем даден успех, ако вярваш и желаеш и живееш за тази мисъл, един малък отбор като Ботев Враца, вярвам, че българският футбол се развива и върви напред. Защо не? Не коства нищо да мечтаеш и да имаш амбициите и целите, отбори като Черно море, Ботев, Берое, отбори с по-голям бюджет, тези отбори са толерирани. На нашия мач с Берое беше отсъдена дузпа, която я намаше, не искам да я коментирам, така е видял съдията, така е отсъдил, трябва и ние футболистите да помагаме на съдиите, дано има феърплей за всеки един отбор", добави Божинов.