Голямата звезда на Ботев Враца Валери Божинов призна, че се чувства късметлия в живота и допълни, че все още не е дошло времето да разкаже своята история в книга, подобно на други футболисти. Нападателят бе специален гост в рубрика на един от букмейкърите, където отговори и на закачливи блиц питания на финала.

 „Мисля, че понякога в кариерата на футболистите се случват неща, които са неочаквани. Не мога да кажа, че идването ми в Ботев Враца е крачка назад, защото е крачка напред. Всички момчета показаха, че заслужават място в тима. Пишем история, която малко отбори от нашата черга, могат да направят. Отборният дух и колективът, показахме на цяла България, че всеки трябва да се съобразява с нас. Дано продължим по същия начин“, каза Божинов.

„За себе си желая да съм жив и здрав през Новата година. Това е важно за всеки. Желая си успехи в личен план. Дано с Ботев Враца постигнем целта си – да останем в елита и след това да гоним другите цели. Дали ще стане, ще видим. Когато си вдигнал летвата, трябва да държиш ниво“.

„Един футболист, за да е в добра форма, има много компоненти. Не зависи само от мен, но и от колектива. В Ботев Враца ми вярват, аз почувствах обичта и подкрепата. Има лишения, добра храна, почивка, сън“, продължи нападателят на питане за добрата форма, в която се намира.

„Не е дошло моето време още да напиша автобиография. На 32 години съм и имам още какво да покажа и докажа. Мисля, че историята ми още се пише. За да напишеш такава книга, трябва да имаш голяма история. Тепърва на мен ще ми се случват още неща. Докато съм още в ритъм и играя, не ми е минавало през главата. Сега съм концентриран върху изявите си на терена“.

„Най-много израснах в Ботев Враца, не го казвам, защото играя там. Просто в този тим се почувствах мъж, помъдрял, контролирам се, чувствам се на място и съм различен. Понякога на място, на което най-малко очакваш, се чувстваш добре“, допълни Божинов.

„Чувствам се късметлия. Може би съм роден под щастлива звезда. В трудните моменти винаги съм излизал. Когато са ме отписвали много хора, винаги съм успявал да изляза от тези ситуации. Не е лесно, но без късмет и шанс, няма как. Те обаче не идват, ако си стоиш по цял ден вкъщи“.

„Моят втори баща Сашо Ангелов – той ме откри за футбола. Той ме насочи по този път. Той е бивш футболист. Покрай него се запалих. Бях на лагери с него, израснах в такава среда. Благодарение на него постигнах много неща. После ми помогнаха и други хора, като ми подадоха ръка. Той обаче мисля е главнодействащото лице“, каза още бившият играч на Ювентус.

На финала Божинов отговори на няколко блиц въпроса:

- Червено или черно?

- Черно.

- Брюнетки или блондинки?

- Брюнетка.

- Англия или Италия?

- Италия.

- Враца или Ню Йорк?

- Много ясно – Враца.

- Гол със задна ножица или гол от 30 метра?

- Задна ножица.

- Колко 5-годишни деца можеш да надвиеш наведнъж, преди те да успеят да те победят?

- Всичките наведнъж.