Бившият нападател на Левски Валери Божинов изглежда си намери нов отбор. Това е добре познатият му Ботев Враца, именно от който се завърна на "Герена" през февруари. От клуба обявиха, че от вчера 33-годишният футболист е започнал тренировки на базата. 

Начело на врачани е вторият баща на Божинов - Сашо Ангелов. Той му подаде ръка и миналото лято, когато нападателят не можа да си намери отбор и изкара есенния дял под Околчица, оставяйки отлични впечатления. 

Впоследствие през пролетта Божинов игра на "Герена", но получи травма, заради която не успя да блесне. Въпреки това отбеляза победния гол в баража за Лига Европа срещу Етър и класира тима за надпреварата. Новият наставник Петър Хубчев обаче обяви, че не попада в сметките му. 

Очаква се в петък към подготовката на врачани да се присъедини и отдаденият под наем от ЦСКА краен бранител Ангел Лясков. От клуба обявиха, че се надяват да привлекат и защитника на Лудогорец Венцислав Керчев, чието име се спряга за Славия. Керчев игра миналия сезон именно в Ботев.