Кариерата на Валери Божинов ще продължи в елитния Ботев Враца, след като той прекрати отношенията си с хърватския Риека. Божинов ще бъде ръководен от втория си баща Сашо Ангелов, който е във възторг, че отборът на врачани ще има футболист като Божинов в листата.

„Виждам, че тук има прекрасен колектив и дух, който досега не съм срещал. Правят ми впечатление желанието за победи и да се осъществят целите в тима. Отборът е млад и иска да се доказва. Изгледал съм доста мачове на Ботев, дано направим силен сезон и да се задържим в елита”, сподели Валери Божинов.

„Обичам футбола и искам да продължа да играя. Щом седя вкъщи и само гледам пред екрана не се чувствам добре. Искам да започна да усещам тръпката през уикенда. Последната година не я усещах, както и адреналина. Имах отбор и тренирах, но не се чувствах футболно добре. Враца е правилно място, като феновете и града са уникални. Всички тука са зад клуба и мисля, че взаимно ще си помогнем”, продължи Божинов.

„Взаимната помощ между клуба и Божинов е много добра. Той е много талантлив футболист и се надявам да намери формата, която търси при нас”, сподели кметът на Враца Калин Каменов.

„Сашо Ангелов ми е помогнал много и сега искам да му се отблагодаря. Съдба е, а тя си знае работата.

„Като става въпрос за Божинов, то няма треньор, който да не иска да има такъв футболист. Без значение, че имаме родствена връзка. Удоволствие за всеки треньор е да има такъв играч”, пък сподели Сашо Ангелов.