Българският нападател Валери Божинов разкри краткосрочните си планове за кариерата. Той говори пред сръбското издание "Спротски Журнал", където обяви, че няма намерение да спира с футбола, въпреки че в момента е без отбор. 

Бившият национал поддържа форма именно в съседна Сърбия, но няма шанс да заиграе в местен отбор. Божинов разкри, че има нещо предвид за следващия си тим, като не изключи възможността и да поеме към Ботев Враца. 

"В момента съм в Белград и тренирам. Дори не си и помислям да спирам с футбола. Като гледам кой играе и как играе, ще бъде грешка да спирам с футбола. Или Саша Илич (бел. ред. легенда на Партизан, приятел и бивш съотборник на Божинов в Белград) да спре. Бог ще ме накаже, ако спра с футбола", заяви Божинов и обясни ситуацията около себе си.

"Сега съм свободен агент, но в Сърбия не мога да подпиша с никой, защото прекратих договора си с Риека на 20 август. В Хърватия не играх дори минута, въпреки че тренирах най-професионално. Наставникът Матияж Кек ми казваше постоянно да съм готов и аз бях, но не ми даде шанс. Затова отидох в администрацията, подадох си документите и разтрогнахме по най-приятелския възможен начин."

"Вторият ми баща сега е треньор на Ботев Враца. Той пожела да ми помогне като треньор. Дойде и ми каза: "Валери, ще се радвам да дойдеш в отбора ми, да поиграеш до декември, да поддържаш форма и да останеш в ритъм". Ще видим, имам нещо друго предвид", добави Божинов.

След което говори за Партизан и Саша Илич, като изрази съжаление, че отборът не е продължил в групите на Лига Европа, а на своя приятел пожела спортно дълголетие, а после да стане спортен директор на гранда от Белград.