Ботев Враца продължава със силното си представяне в последно време, след като в мач от 17-ия кръг, на местния "Христо Ботев", победи категорично гостуващия Септември София с 4-1. Головете за врачани отбелязаха Валери Божинов (26), Даниел Генов (56) и Емил Стоев (78), а нелеп автогол си вкара Дарко Глишич в 26-та минута. Оказалото се почетно попадение за столичани бе дело на Крис Гади (42), който по много красив начин намери топката от въздуха.

Двата отбора изиграха много отворен мач, в който врачани демонстрираха повече самочувствие и усет пред гола. Първо Божино засече центриране от ляво и от близка дистанция не сбърка за 1-0. Две минути по-късно Глишич си вкара автогол и врачани поведоха с два гола. Септември опита да се върне в мача и го стори чрез Гади, който бе изпуснат от защитата на Ботев и прати една тупкаща топка в горния десен ъгъл на Красимир Костов - 2-1.

През второто полувреме Даниел Генов вкара красиво попадение с техничен удар от границата на наказателното поле. Топката се удар в левия страничен стълб и влезе в мрежата. 12 минути преди края на редовното време грешка в защитата на Септември остави Емил Стоев непокрит в наказателното поле и той не сбърка за крайното 4-1.

Ботев Враца вече е с 24 точки на седмата позиция докато Септември остава предпоследен със само 10 пункта.