23-ият кръг на Първа лига започва с любопитния сблъсък между Ботев Враца и Славия. Срещата е от 12:30 часа в събота, като нея ще можете да гледате пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMAXTRA.

Двата тима ще направят още един опит да влязат в първата шестица на подреждането, откъдето ги делят 7 точки.

Ботев Враца започна с победа над Витоша (1:0) пролетния дял на шампионата, но след това отстъпи на ЦСКА (1:2).

Преди двубоя за Ботев Враца долетя неприятна новина. Голмайсторът от двубоя с ЦСКА - Емил Стоев, получи травма и няма да може да вземе участие в срещата. Той е наранил кръстните връзки на глезена си на последната тренировка на врачани. Друг контузен в тима на Сашо Ангелов е Марина Иванов.

Контузен за Славия е Ертан Томбак, очаква се Георги Петков да се завърне в игра. Илиян Мицански също е на линия.

Славия не се справя добре като гост, като е спечелил само 1 точка от последните си 7 визити. Преди началото на двубоя двата тима еднакъв брой точки - 27, но по-добрите голови показатели поставят Ботев Враца на 8-то място, а Славия на 9-ото.

Ботев Враца ще черпи сили за предстоящия мач и от факта, че срещу софийските отбори има най-много победи в Първа лига точно в мачовете със Славия – 20, следват тези срещу Локо Сф (15), Академик (11), Левски (8), ЦСКА (4) и Септември (2)

Любопитното е, че голът на Али Соу от ЦСКА във вратата на врачани в миналия кръг бе под номер 1300, откакто ботевци се подвизават в елита, където са изиграли вече 869 срещи

След като бившият страж на Верея Георги Н. Георгиев дебютира за белите в миналия кръг, Славия стана първият тим през сезона, използвал четирима вратари, останалите са Стериакис, Петков и Джерия

В Първа лига тези два тима са се срещали в 52 мача, като Ботев Враца има 20 победи, 10 равенства, 22 успеха са на сметката за Славия. Головата разлика е в полза на „белите” 78-72.