Ботев Враца посреща шампиона Лудогорец в мача от 11-ия кръг на Първа лига.

Двубоятстартира в 16:45 и можете да го да проследите в Gong.bg, както и да го гледате в PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Срещата отново ще се играе в Монтана, където врачани домакинстват от началото на първенство. Те обаче ще опитат да се възползват от разколебаването на шампионите след втората им загуба в Лига Европа - срещу Цюрих, за да ги изненадат неприятно.

Ботев Вр е спечелил само 1 точка досега в сблъсъците си с лудогорци, но с 1:1 на 21 октомври 2012 г. във Враца прекъсна серия от 13 поредни победи на разградчани в първенството. Сега 7-кратните шампиони имат 4 последователни победи.

Ботев Вр не успя да вкара нито един гол срещу 4-те отбора от сегашния Топ 6 във временното класиране, с които досега игра – падна с по 0:2 от Левски и ЦСКА, загуби с 0:4 от Берое и направи 0:0 с Локо Пд.

Победното попадение на Юлиян Ненов (Ботев Вр) срещу Славия в миналия кръг бе неговото първо през календарната година. За последно се разписа за Дунав на 10 декември 2017 г. при домакинско 2:2 срещу Локо Пд. Оттогава той изигра 24 поредни мача без гол.

Всичките 9 гола, които лудогорци вкараха във вратата на врачани досега, бяха постигнати от български футболисти – Иван Стоянов (4) и по един Емил Гъргоров, Станислав Генчев, Мирослав Иванов, Михаил Александров и Димо Бакалов, който единствен от тях е в сегашния състав на тима.

Вратарят на шампионите Ренан е в серия от 4 мача, в които неизменно допуска поне по гол в мрежата си. За последно лудогорци изиграха 5 поредни срещи за първенство с инкасирани попадения от 12 до 31 май 2017 г.

Лудогорец остана единствения тим в лигата, който още няма загуба на чужд терен през сезона – 2 победи и 2 равенства в 4 визити. Разградчани нямат поражение навън през календарната година, за последно паднаха от Верея с 1:2 на 30 ноември 2017 г.