Берое стартира сезон 2019/2020 в efbet Лига с хубава победа 3:1 навън срещу Ботев Враца. Резултатът сам по себе си говори ясно за клиничността, която старозагорци демонстрираха в предни позиции, но не разкрива докрай пълната картина от мача.

Александър Томаш определено може да има забележки към беройци за начина, по който влязоха в мача. Тогава на преден план за кой ли път излезе словашкия вратар Душан Перниш, който с хубави намеси задържа резултата 0:0. Това позволи на Берое да поведе. Гостите определено успяха да извлекат максимума от някои груби индивидуални грешки в редиците на Ботев Враца. Вратарят Красимир Костов позволи да бъде преодолян с не толкова добър далечен удар на Рубен Бригидо, а третият гол за "зелените" падна след жестока грешка на Венцислав Керчев при разиграване пред собственото наказателно поле.

Иначе Ботев Враца демонстрира, че има капацитета да създава неприятности при статичните положения, като именно по този начин дойде голът на Мирослав Будинов. Той обаче ще бъде твърде малка утеха за наставника Сашо Ангелов.