Отборът на Берое очаква Ботев Враца в последен сблъсък от кръга в Първа лига. При успех Берое може да измести Черно море и Лудогорец, и да заеме третото място в класирането.

Към момента старозагорци са с 9 точки, колкото имат и варненци, а Лудогорец е с 11. 

Първи и втори във временното класиране в Първа лига към момента са Левски и ЦСКА, съответно с 16 и 15 точки.

Новаците от Ботев Враца стартираха трудно сезона, но след това дойдоха последователни две победи, гарнирани с прекрасна игра от Петър Атанасов.

Двубоят между двата тима е последен от 6-ия кръг, тази вечер от 20:30 часа.

Можете да го следите минута по минута в GONG.BG.

Двебоят ще бъде излъчван по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMAXTRA.

източник: LAP.bg

През седмицата Берое зарадва малък фен на отбора, а тимът ще опита да върне доброто настроение на своя треньор Александър Томаш, който не бе никак доволен след ремито във Варна.

В Ботев Враца най-интересната тема е свързана с Валери Божинов и евентуалният му трансфер в тима. Отборът е на 11-а позиция във временното класиране с 6 точки.

През седмицата Ботев игра контрола с Кариана Ерден, спечелена с 4:1. Под въпрос за двубоя с Берое е Даниел Гаджев.

източник: LAP.bg

Ето и още интересни факти преди двубоя:

• В първите 5 кръга на първенството не бяха свирени дузпи в мачовете единствено на Берое и ЦСКА.

• Словакът Душан Перниш има вече 50 мача в елита на вратата на Берое, в които винаги е започвал като титуляр и е допуснал точно 50 гола в мрежата си. Бил е сменян само веднъж (при 0:7 от Лудогорец) и има една спасена дузпа в актива си (при победа с 2:1 над Левски).

• Борислав Цонев е единственият полеви играч в Берое, записал пълни 450 игрови минути от началото на първенството. Другият в състава е вратарят Перниш

• Ботев Вр записа 2 последователни победи – 2:1 над Септември и 2:0 над Етър. Последната по-дълга победна серия за врачани в елита е от периода април-май 1989 г., когато стигна до 5 поредни успеха от 25-ия до 29-ия кръг на сезона включително.

• Една от двете най-тежки загуби на ботевци в елита от по 1:8 бе точно при гостуване на Берое – на 1 септември 1973 г., но общият баланс в срещите им е абсолютно изравнен - по 21 победи в 50 мача.

• И в 4-те си мача през сезона Георги Вълчев (Ботев Вр) влезе като резерва, като замести на терена 4-има различни футболисти – Гаджев, Апостолов, Стоев и Домовчийски.