Футболистът на Ботев Враца Петър Атанасов, който бе избран за Играч на изминалия пети кръг призна, че ще се радва, ако вкара попадение на ЦСКА. Офанзивният полузащитник сподели амбициите си и да направи трансфер в чужбина.

По време на пресконференцията, която даде водачът в голмайсторската листа в Първа лига в момента, бе засегната и темата евентуалния трансфер на Валери Божинов в клуба. Атанасов коментира, че би се радвал, ако бившия играч на Ювентис и Манчестър Сити акостира във Враца и отчете, че това ще е в помощ на новата в елита.

„Искам да благодаря на моя отбор. Без тях нямаше да съм тук. Всеки заслужава тази награда“, започна Атанасов.

„Не сме разговаряли за цели с ръководството. Надяваме се да се затвърдим в Първа лига, да играем хубав футбол“.

„За мен, от началото на сезона играем добре. В първите мачове, според мен ни липсваше малко късмет. Сега дойдоха тези две победи и внесоха увереност, дойде ни самочувствие, Играем доста по-добре и мисля занапред ще е така. Дай Боже в класирането по-напред да завършим“.

„В началото на сезона се шегувахме, че ще вкарам 10 гола до зимата. Ето, че вече половината са реализирани. Дай Боже да задмина тази граница. За Валери Божинов – ще се радвам, ако се стигне до негов трансфер при нас. Той е добър футболист, с име, с визитка. Може само да подобри класата на отбора“.

„Ще се радвам много, ако вкарам на ЦСКА. Това обаче е доста трудно“.

„Със сигурност вече отборите ще имат едно на ум за мен, но ще се опитваме по някакъв начин да ги излъжем. Ако трябва ще сменяме позиции. Трябва по някакъв начин да задържам това темпо“.

„Играл съм на няколко поста – ляв външен, десен външен, зад нападателя мога да играя, затова ще търсим изненада“.

„В Българските отбори, след време се надявам, ако мога да заиграя в някой от водещите отбори, но имам за цел да изляза в чужбина и да се задържа там“, сподели офанзивният халф.

„колективът при нас е добър. Уважаваме се и разбираме. Сигурно за това се получават нещата в отбора“.

„Кметът е доста запален, идва на стадиона. Прави всичко да се чувстваме добре. Организацията е добра, няма забавяния на заплати“

„Ние всеки мач излизаме за победа. Отиваме да се надиграваме с Берое, ще се опитаме да победим, но каквото стане“.

„Ще съм много щастлив, ако получа повиквателна за националния. Това ми е детска мечта. Надявам се с още по-добри игри селекционерът да погледне и към мен“, коментира Атанасов.

Петър Атанасов

източник: LAP.bg

„По принцип на гостувания е по-лесно. Няма я тази домакинска еуфория. Като идем навън, отборите искат да мачкат, ние се затваряме и много повече пространства се отварят пред нас, които може да ползвам и да ми е по-лесно“.

„За нас няма значение обаче, където и да идем опитваме да играем футбол“.

„Разбира се, че ни липсва това, че не играем на стадиона ни във Враца. Домакинстваме в Монтана, което е на 40 км. Знаете за враждата между Монтана и Враца и много хора биват спрени именно заради това. Ако си играехме на нашия стадион, сигурно щеше да има двойно и тройно публика и щеше да е по-лесно за нас. И аз знам, че има отпуснати пари за осветление, но вече зависи от ръководството да задейства нещата“.

„Тренирам, нищо, че е Враца. Кой треньор би избягал от добър футболист, който да вземе, дори и от Враца. Затова тренирам и се надявам да ме забележат и да ида в по-добър отбор“.

„Аз по принцип не се славя с головия си нюх, но тази година така се случи. Както се казва апетитът два с яденето. Да запазим целта с десетте гола, ако я прехвърля още по-добре“, завърши Атанасов.