Наставникът на Ботев Враца Сашо Ангелов бе много доволен след успеха на отбора му над Левски с 3:1 на „Георги Аспарухов”. Врачани стигнаха до пълен обрат на „Герена”, след като два гола на бившите „сини” футболисти – Валери Божинов и Валери Домовчийски донесоха крайния успех на врачани. Треньорът на новака довери, че отборът му не е бил по-добрият, но е съумял да отбележи головете си.

„Не мога да кажа, че бяхме по-добрият отбор, но футболът се играе на голове, а ние вкарахме нашите си положения. Аз таях надеждата, че можем да победим тук. Очаквах при 1:1 второто полувреме да има техен натиск и знаех, че ще се открият възможности пред нас. Имахме две и реализирахме, трето не успяхме, но и Левски изтърваха доста”, бяха първите думи на Ангелов пред DIEMA SPORT.

„Не съм се и съмнявал, че Валери Божинов е истинско богатство за българския футбол, след като дойде при нас. Той ни се отблагодарява по този начин”, продължи Ангелов.

„Двамата Валери, както и отборът е важно да върви. Браво, че и двамата почнаха да вкарват, но и отборът като цяло се раздава. Моя работа е да не допусна главозамайване в тима. Знам какъв отбор сме и няма да го позволя това нещо. На Божинов очакванията са му големи, тъй като е играл в отбори, които имат големи цели. Нека сме трезви в преценките си, но ако имаме възможност ще гоним баража за Лига Европа”, продължи Сашо Ангелов.

„Лесното мина, а сега започва страшното. Трябва страхотна мобилизация. Страшно е, защото се повишават очакванията към нас. Искам да сме здраво стъпили на земята и дано в неделя да се поздравим отново с успех”, завърши треньорът на Ботев Враца.