Нападателят на Ботев Враца Юлиян Ненов беше избран за футболист на Враца за 2018 г. след онлайн гласуване сред феновете на местния тим. Високото отличие на най-заслужилия майстор на играта бе връчено от кмета Калин Каменов на тържествена церемония, състояла се в hрадската концертна зала. Събитието бе открито с химна на „Ботев“  Враца, изпълнен от култовата врачанска рок група „Докторс Гого Бенд“.

„Огромна чест е, че врачанин печели приза "Футболист на Враца", но за мен тази награда заслужават всички момчета от отбора. Респект за мъжката игра и за това, което постигат на терена. Ние вярваме изключително много на вас, а на Юли му пожелавам здраве, по-малко картони и да вкарва още повече голове! Честита награда!“ - каза кметът в приветствието си към Ненов.

Футболистът на Враца за 2018 г. благодари на всички, които са гласували за него, на ръководството на клуба, на кмета Калин Каменов и на треньорския състав. „Тази награда ме задължава да давам всичко от себе си и да не разочаровам феновете“ - допълни още нападателят.

Община Враца
6 снимки

За особени заслуги за израстването на Ботев Враца с почетния плакет на Община Враца бяха отличени треньорът на клуба Сашо Ангелов и звездата на отбора Валери Божинов. Наставникът не успя да присъства на награждаването, а в емоционално изказване нападателят благодари за високото отличие на кмета, на жената до него, на старши треньора и на съотборниците си. „Ако отборът е като юмрук, ще успеем да вървим напред. Заедно пишем историята на клуба и съм сигурен, че „Ботев“ Враца ще играе квалификация за Лига Европа!“, допълни още Валери Божинов.

Провелото се онлайн гласуване подреди и 5-те топ футболисти на Враца за 2018 г. На 5-то място феновете поставиха капитана на отбора Ивайло Михайлов, след него се нареди младата надежда Емил Стоев /офанзивен халф/. На трето място бе класиран голмайсторът Петър Атанасов, второто място зае вратарят Красимир Костов. 

На церемонията бяха отличени и най-изявените таланти на Детско-юношеската школа на „Ботев“ Враца. В топ 12 се подредиха: Денис Милетиев, роден 2009 г. с треньор Ивайло Кунчев. Наградата му бе връчена от Петър Каменов. При родените през 2008 г. бе отличен Паоло Ценов, с треньор Пламен Йорданов. Младият голмайстор бе награден от  Любен Куновски. Вратарят Валентин Валентинов, роден 2007 г., с треньор Янислав Яков се нареди в топ 12 в класацията.

Наградата за най-добър играч за родените през 2007 г. отиде при Иван Иванов, с треньор Румен Рангелов. Митко Панов получи отличието при родените през 2006 г. Негов треньор е Тодор Гарев.

В класирането на най-добрите се наредиха Мирослав Маринов,  Пламен Спасов и Людмил Йотов от  U15, с треньор Лукан Луканов. При юношите от U17 призове грабнаха: Ивайло Тодоров, Денис Йонков, Валентин Георгиев и Денис Русинов, с треньор Любен Любенов.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на ПОФК „Ботев“ Враца Денислав Георгиев, треньори, възпитаници на школата, родители и фенове на врачанския тим.

Във връзка със спортното събитие във фоайето на Градската концертна зала бяха изложени над 60 детски рисунки на тема „Аз и моето семейство обичаме Ботев Враца“.