Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков бе сред десетките, които почетоха паметта на Трифон Иванов пред централния вход на стадион „Ивайло” във Велико Търново.

 „Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва“, коментира Красимир Балъков.

„Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв „железен“ защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България“, заяви от името на феновете Пламен Геров.

В специалния кът, подготвен от ОП „Спортни имоти и прояви“ пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с № 3 на Етър, както и на националния отбор на България.