Изключително атрактивни мачове, много голове и истинска футболна страст видяхме през изминалите дни в Първа лига. Седемте мача от 17-ия кръг поднесоха на родния фен емоции от крайностите на цялата скала. 22 попадения пронизаха мрежите, а само един мач завърши с равенство. Цели две срещи завършиха при забележителния резултат 4:1, което също е показателно за атрактивността, която предлага шампионатът.

Славия – ЦСКА 1:0

Първата и най-голяма изненада в кръга поднесе Славия. „Белите“ победиха ЦСКА с 1:0, дори и с човек по-малко през второто полувреме. Срещата бе белязана от спорни ситуации, които допълнително нажежиха страстите. Високото напрежение не спадна дори и след самия двубой, който се игра на Националния стадион „Васил Левски“.

Янис Карабельов се разписа в 51-ата минута, а Сашо Александров беше изгонен в 60-ата минута. Така "белите" победиха за първи път в последните 13 мача, след като в предишните 12 имаше 9 поражения и 3 равенства.

Всички 5 претенции за дузпа от страна на ЦСКА

Нестор Ел Маестро: Казаха ми, че сме Реал Мадрид, но за съдиите сме Фрозиноне

Десподов: Нулев респект за Гошо Петков! Викаше да ми счупят крака

Николай Бодуров: Вратарят на Славия беше обядвал с Господ

Венци Стефанов: Славия играе за себе си, дузпи за ЦСКА нямаше

Голмайсторът на Славия: Тази победа ще ни помогне да тръгнем нагоре

Героят на Славия срещу ЦСКА

Загорчич призна: ЦСКА бе по-добрият отбор в мача

 

Левски – Дунав Русе 3:0

Отборът на Левски победи Дунав с 3:0. Два гола на Жерсон Кабрал и един на Станислав Костов позволиха на "сините" да се върнат на победния път, след като загубиха последните си два двубоя в първенството - от Черно море и Ботев Враца.

Помощникът на Славиша: Длъжни сме да спечелим всичко до края

2 гола = бутилка шампанско, Кабрал знае

Героят Кабрал: Левски трябва да спечели всички мачове до края

Божидар Васев: Левски ни скри топката преди почивката

Пламен Донев: Заслужена победа за Левски, всичко им се получи

 

Лудогорец – Витоша Бистрица 3:0

Лудогорец надделя по класически начин с 3:0 над Витоша Бистрица. Попаденията за успеха на разградчани бяха дело на Вандерсон, Лукас Саша и Якуб Швиерчок.

С успеха възпитаниците на Антони Здравков събраха 44 точки на първото място, докато бистричани са 11-ти с 16. В предстоящия междинен 18-ти кръг „орлите“ гостуват на втория в класирането ЦСКА, а Витоша е домакин на Верея.   

Антон Недялков над всички на Лудогорец – Витоша

Антони Здравков след победата над Витоша

Антон Недялков: Победа срещу ЦСКА ще ни зарадва максимално

Кирилов: Мачът приключи в 20-ата минута, след това бе ходене по мъките

 

Ботев Пд – Берое 4:1

Отборът на Ботев Пловдив взе звучна и до болка категорична победа срещу един от преките си конкуренти за позициите в топ 6. У дома "канарчетата" разбиха Берое с 4:1 в Битката за Тракия, която наистина се превърна в украшение кръга.

Антонио Вутов реализира два гола, а по един добавиха Густаво Афонсо и Кристиан Димитров. За Берое точен беше обичайният заподозрян Мартин Камбуров, като това със сигурност бе единственият позитив от двубоя за гостите, които завършиха и в намален състав заради директен червен картон за Меска.

Играч на мача: Серкан Юсеин

Николай Киров: Бихме Берое с агресия и силна игра

Томаш след разгрома: Каквото и да кажа, ще изглежда смешно

Антонио Вутов: Доминирахме срещу Берое

 

Верея – Локомотив Пд 2:2

Отборът на Верея имаше всички шансове да излезе от трудната ситуация и да запише дебютен успех за сезона в Първа лига, но старозагорци направиха 2:2 у дома срещу Локомотив Пд. 

Попаденията в атрактивния двубой реализираха Дино Мартинович и Здравко Илиев за домакините, Ален Ожболт и Димитър Илиев за „смърфовете“. Именно в този мач капитанът на Верея реализира първия си гол в елита - на 33 години.

Капитанът на Верея: Съжалявам, можех да донеса победата

Треньорът на Верея: Доволни сме от този резултат

Играч на мача: Здравко Илиев

Бруно Акрапович: Изпуснахме голям шанс

 

Ботев Враца – Септември София 4:1

Отборът на Ботев Враца продължава да жъне успехи, при това гръмки. Тимът на Сашо Ангелов записа четвърта поредна победа в шампионата, след като победи с категоричното 4:1 Септември София. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“.

Попаденията за успеха реализираха Валери Божинов, Даниел Генов, Емил Стоев, а Дарко Глишик си вкара автогол. Крис Гади се разписа за столичани.

След звучния успех на Левски с 3:1 на „Герена“ преди седмица, Ботев Враца мина през един от затъващите отбори в елита – Септември, който се намира на предпоследната позиция с едва 10 точки. „Зелените“ се изкачиха до 7-о място с 24 пункта, колкото имат още Черно море и Етър Велико Търново. С този успешен рейд отборът на Сашо Ангелов започна да гледа по-уверено към Топ 6.

Даниел Генов е Играч на мача Ботев - Септември

Сашо Ангелов: Божинов е тук да вдигне духа

Мариян Христов: Това беше един от най-слабите мачове на Ботев Враца

Симпатичен фен показа умения със снежни топки

 

Черно море – Етър Велико Търново 1:0

Черно море регистрира седмата си победа през този сезон в Първа лига, надвивайки Етър с 1:0. Единственото попадение дойде през второто полувреме, когато след едва 67 секунди на терена, Радослав Василев порази вратата на „виолетовите”.

Срещата бе изпълнена с много борба през цялото време, като това бе продиктувано от студеното време в морската столица на България.  

Любопитен факт е, че това е първата победа на Черно море над Етър от 29 години насам във Варна.

Играч на мача: Радослав Василев

Илиан Илиев: Важна победа, постигнахме я с характер

Радослав Василев: Знаехме, че който вкара първи ще спечели

Балъков: Днес просто късметът ни загърби

Младенов: Теренът не позволяваше да се играе много футбол