Отборът на Дунав Русе победи отбора на Ботев Враца в контрола от зимната си подготовка с 2:0.

Проверката се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца от 14 часа. Головете за гостите паднаха през първото полувреме, като точни за русенци бяха Мухамаду Н’Диайе в 35-ата минута и Свилен Щерев в 39-ата минута.

През втората част и двата отбора пропуснаха дузпи. Първи от бялата точка пропуск направи в 72-ата минута Йордан Апостолов от домакините, а шест минути по късно Н’Диайе също не бе точен от единадесетте метра.

Дунав започна двубоя в следния състав: Филип Димитров, Александър Исаевски, Петър Патев, Георги Динков, Самуел Инкоом, Христо Попадийн, Диян Димов – к., Божидар Васев, Свилен Щерев, Мухамаду Н‘Диайе и Ахмед Ахмедов. На почивката на терена се появиха в игра: Станислав Антонов, Емин Ахмед, Мартин Ковачев, Красимир Станоев, Драгош Фиртулеску, Киосисис. По-късно през второто полувреме минути записаха и юношите на „Драконите“ Кристиан Върбанов и Георги Петракиев.

Най-опасното положение за гол за Ботев дойде в 26-ата минута, когато нападател на домакините излезе очи в очи с Филип Димитров, но стражът на гостите спаси удара му. В 33-ата минута, домакините отново пропуснаха да излязат напред в резултата след като пропиляха хубаво положение за гол.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Щерев пусна хубав извеждащ пас през центъра към Н‘Диайе, който надбяга защитата на домакините и с хубав удар покрай вратаря на Ботев изведе „драконите“ напред в резултата. Само 4 минути по-късно, Дунав удвои своята преднина. Васев центрира от корнер, а Щерев с много силен и точен удар вкара от воле.

В самия край на първото полувреме Ботев отново пропусна добро положение за отбелязване на гол.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 55 минута хубава контра на отбора от Враца завърши с пресечен пас от страна на Патев. Няколко минути по-късно Станислав Антонов излезе много навреме, за да пресече опасен извеждащ пас към нападател на домакините.

В 69-ата минута Дунав получи правото да изпълни пряк свободен удар от 26-27 метра, но ударът на Краси Станоев попадна точно във вратаря.

В 72-ата минута отборът на Ботев Враца получи правото да изпълни наказателен удар за игра с ръка на Емин Ахмед, но ударът на Апостолов бешв спасен от Ст. Антонов.

В 78-ата минута след пробив отляво, Мухамаду Н‘Диайе бешв съборен в наказателното поле на домакините и реферът отново посочи бялата точка. Самият потърпевш застана да бие наказателния удар, но вратаря на Ботев спаси дузпата и така резултата остана непроменен.