Ръководството на Ботев Враца излезе с официално съобщение по повод назначаването на Петър Костадинов за двубоя от 23-ия кръг на Първа лига срещу Славия.

Врачани дори обявиха, че „ако този рефер си позволи отново да бъде главно действащо лице на терена на стадион „Христо Ботев“, клубът ще преосмисли доколко е важно да бъде част от професионалния футбол в България.”

Ето и цялото съобщение на Ботев Враца:

Опитахме да коментираме с усмивка и чувство за хумор съдийството на Георги Кабаков срещу Берое и това ни донесе глоби. След урока по волейбол на Станислав Ставров срещу ЦСКА-София не казахме нищо. Назначаването на Петър Костадинов да ръководи срещата ни със Славия в събота обаче е твърде смел ход от страна на хората, които ръководят българското съдийство.

След скандалния мач за Купата на България между Етър и Славия той бе наказан. Свири доста спорно последния ни мач със Славия, в който изгони наш футболист категорично несправедливо. Какво се очаква да сътвори той в събота? Отлично осъзнавамe тежестта на думите си – ако този рефер си позволи отново да бъде главно действащо лице на терена на стадион „Христо Ботев“, нашият клуб ще преосмисли доколко е важно да бъде част от професионалния футбол в България.

Не заплашвамe никого, нито искамe да оказвамe натиск на българските съдии. Ботев Враца е общински отбор, част от финансирането му идва от данъците на врачани. Ние инвестираме пари, труд и емоции, за да участваме в честно състезание на високо ниво.

Ако не може да разчитаме на справедливо съдийство, по-добре тези средства да отидат изцяло към  детския спорт, към борбата, леката атлетика или други дейности. Там, където можеш да изпитваш удоволствие от играта. А не да се чудим как да опазим съдиите от справедливия гняв на врачани след поредната им „случайна“ грешка срещу Ботев Враца и отгоре на всичко след това да плащаме глоби заради това.