Отборът на ЦСКА надви Ботев Враца с 2:1 в двубой от 1/4-финалите за Купата на България и продължава напред в турнира. В средата на първата част Даниел Генов изведе врачани напред, а в 67-ата Едвин Джеси възстанови паритета. В края на редовното време влезлият като резерва Ахмед Ахмедов порази вратата на Костов и дебютирайки с гол и асистенция, се превърна в героя, изпратил "червените" на полуфинал. 


Срещата започна агресивно, като още във втората минута домакините можеха да поведат на "Българска армия". Венцислав Керчев не успя да изчисти топката и тя се озова в краката на Евандро, който обаче не успя да нанесе удар. 

Феновете на ЦСКА изразиха недоволството си от представянето на тима в последно време, като опънаха транспарант срещу собственика на клуба Гриша Ганчев, който гласеше следното: "Господине, докога ще си играйкаме?"

ЦСКА Ботев Враца

източник: Ilian Telkedzhiev, LAP.bg


Последваха неуспешни опити на гостите, които се оказаха прекалено неточни и не успяха да затруднят Бусато. 

В 15-ата минута Али Соу овладя перфектно топката и отправи изстрел към вратата на Красимир Костов, но стражът отрази удара. 

Малко по-късно домакините изявиха претенции за дузпа, след като Евандро се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Андреас Васев. Реферът обаче подмина ситуацията и играта продължи. 

В 22-рата минута врачани излязоха напред в резултата след попадение на Даниел Генов. "Зелените" изпълниха ъглов удар, след което се получи разбъркване и първо Петко Ганев нанесе удар към вратата на Бусато, който нацели гредата. При добавката обаче Даниел Генов бе на правилното място, за да изпрати топката в мрежата и да открие резултата. 

След половин час игра Едвин Джеси пропиля обещаваща възможност да изравни резултата. Футболистът на "червените" засече топката след изпълнение на ъглов удар, но не успя да отправи удар на метър от вратата. 

Нервите се настаниха на "Българска армия" и последваха напрегнати оставащи минути до края на първата част. 

В 38-ата минута Петър Атанасов се зае с изпълнението на свободен удар, но Густаво Бусато отрази опита и изби в корнер, от който не последва нищо опасно.

Това остана и последната интересна ситуация за първата част и двата отбора се прибраха при резултат 0:1 на почивката. 

Ilian Telkedzhiev, LAP.bg
33 снимки


Началото на втората част бе ударно за "червените". Минута след подновяването на играта Али Соу пое подаване на Едвин Джеси и отправи удар, който обаче нацели гредата.  

В 58-ата минута Красимир Костов бе длъжен да се намесва след удар на Аласане Н'Диайе, но стражът успя да опази вратата си от попадение. 

В 67-ата минута Едвин Джеси възстанови равенството. Топката достигна до него след успешна комбинация между Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Топката бе оставена за ганаеца, който отправи удар и порази вратата на Красимир Костов. 

Следващите минути бяха изключително напрегнати. Първо Петър Занев се отличи с решителна намеса, която запази запази равенството на "Българска армия". Защитникът успя да изчисти удара на Доминик Янков от голлинията.

А в 83-ата минута Джеси пропусна да реши всичко в двубоя. Кристиян Малинов адресира перфектно подаване към ганаеца, който засече паса, но не успя да нанесе удар и топката излезе в аут. 

В края на двубоя Белтраме отне топката след кошмарна грешка на Н'Диайе и намери Ахмед Ахмедов, който порази вратата на Костов и донесе победата на "червените". 

Така ЦСКА стана вторият полуфиналист за Купата на България след Локо Пловдив, който по-рано днес победи ЦСКА 1948. 


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА: Густаво Бусато, Върнон Анита, Рубен Пинто, Евандро, Петър Занев, Брадли Мазику, Иван Турицов, Едвин Джеси, Али Соу, Стефано Белтраме, Валентин Антов

Треньор: Милош Крушчич

Ботев Враца: Красимир Костов, Аласане Н'Диае, Ангел Лясков, Андреас Васев, Венцислав Керчев, Владислав Узунов, Даниел Генов, Петко Ганев, Петър Атанасов, Чавдар Ивайлов

Треньор: Антони Здравков