Локомотив Горна Оряховица изхвърли Ботев Враца от турнира за Купата на България. Тимът от Северозападната Трета лига се наложи с 3:2 над елитния тим и си осигури двубой с Лудогорец в следващата фаза на турнира. Домакините трябваше да треперят до самия край, след като водеха убедително с 3:0, но допуснаха 2 гола в заключителните минути на мача и можеха да изпуснат победата.

Още в 8-ата минута тимът от Горна Оряховица откри резултата. Тогава след центриране отляво Янислав Цачев не успя да засече. Все пак в защитата на Враца се създаде смут и Али Ахмед вкара от близка дистанция, за да даде аванс на своя тим.

В 37-ата минута Димо Атанасов центрира отляво, а Георги Колев засече с крак, за да покачи до 2:0. До края на първата част двата тима не си създадоха повече положения и така се прибраха при този резултат. На почивката привържениците на Локомотив пък отпразнуваха развоя на срещата със заря.

Домакините направиха преднината си класическа в 60-ата минута, когато отново отбелязаха. Отново Димо Атанасов проби и стреля. Ударът му обаче се отклони първо в едната греда, после в другата и накрая попадна в Краси Гавазов, който я довкара, за да покачи до 3:0.

Осем минути по-късно обаче след добра атака Юлиан Ненов върна един гол за Ботев Враца. В 85-ата минута пък Красимир Тодоров направи резултата 3:2 и върна интригата в мача. Все пак врачани нямаха сили за повече и така се превърнаха в поредния тим от елита, който напуска турнира.