Звездата на Ботев Враца Браян Переа смята, че отборът има потенциал да завърши по-напред в класирането в сравнение с миналия сезон, в който трябваше да играе решителен бараж за оставане в елита.

"Миналият сезон имахме отбор с много добри играчи, ситуацията не беше най-добрата, но мисля, че в последния мач срещу Етър показахме, че можем. Този сезон с новите играчи направихме по-добър отбор. Манталитетът ни се промени, искаме да побеждаваме и да сме по-нагоре в таблицата", коментира Переа за клубния сайт.

29-годишният колумбийски нападател направи много добро начало на кампанията, като записа три гола и две асистенции в първите три кръга, а наскоро поднови контракта си с клуба до лятото на 2025 година.

"Благодаря на ръководството на Ботев. Много съм доволен от новия ми контракт - заради клуба и съотборниците ми. Всеки ден тренирам и се трудна, за да се подобрявам и да помагам на отбора", каза южноамериканецът.

"Когато вкарам, съм много щастлив, но също ми доставя удоволствие, когато видя, че асистенцията ми помага на някой съотборник да вкара гол. Когато вкарам или подам за гол, празнувам еднакво", допълни той.

Переа не крие, че е впечатлен от качеството на българския шампионат.

"Гледам съперниците, срещу които ще се изправим, както и другите мачове от българското първенство. Това ми помага да анализирам противниците ни. Интензитетът на българския футбол ме изненада много, има много добри играчи. Винаги гледам мачовете, за да знам срещу кого ще се изправим", каза нападателят.

Той се чувства добре в България и по-специално във Враца и се разбира с всички в отбора, въпреки трудностите в комуникацията.

"Враца е спокоен град. Хората тук ми показват ми уважение като на човек и футболист. Феновете ни помагат много в мачовете. Работя много, защото хората го заслужават", каза Переа.

Антон Узунов
59 снимки

"Много ми харесва българската кухня. Много е близка до това, което ядем в Латинска Америка. Както и там кухнята е много богата", добави той.

"Логично най-близък в отбора съм с Федерико и Филипе - говорим един език. Разбирам се с всички - Чочо, Диего, Антонио и с още други играчи, които са от България. Да, малко ни е трудна комуникацията, но те ни помагат много. В трудните моменти създадохме добър колектив", каза още нападателят.