Треньорът на Ботев Враца Антони Здравков сподели очакванията си преди началото на новия сезон. Наставникът на врачани заяви какво го притеснява преди старта и разкри кой футболист може да се завърне на "Христо Ботев.

"Искрено се надявам да е готов. Иска ми се въпреки проблемите с окомплектоването на отбора да решим всички проблеми в дните преди мача с Лудогорец. Помните, че доиграхме първенството във форсмажорни обстоятелства. Изиграхме решителните 4 срещи в рамките на 10 дни, което донесе травми на някои футболисти. Бяхме принудени да хвърлим в боя невъзстановени от контузии момчета, което задълбочи проблемите им и сега берем горчивите плодове на тези тежки решения. Но тогава нямахме избор – някои трябваше да играят на обезболяващи инжекции, за да се спасим от изпадане!", заяви Здравков пред БНР.

"Травмираните сега не водят нормални тренировки, което ни създава други неудобства. Затова няма как да ни стигне времето за почивка. След мача с Царско село пуснахме момчетата в кратка 5-дневна почивка, след чиито край се събрахме за началото на подготовката за новото първенство. Надявам се да не сме загубили ритъма. Огромна роля ще изиграе окомплектоването на състава. Все пак петима от играчите, които бяха с нас през миналото първенство, вече не тренират с Ботев. Двама от тях са от защитата, което ни принуждава да търсим други решения, за да намерим достойни техни заместници. Ние не разполагаме с бюджет, който да ни позволи да купуваме футболисти с високи финансови претенции, затова се съобразяваме с нашия стандарт", добави още той.

"Според мен, единственият, за когото все още има някакъв шанс да се завърне при нас, е Ангел Лясков. Решението за това обаче не е в нашите ръце. Всички останали имат договори с други отбори. Знаете за Андреас Васев, който отиде в Миньор. Деян Иванов се завърна в Левски, където заради положението в клуба, ще разчитат на него. Петко Ганев подписа договор с Арда, а Доминик Янков се върна в Разград и ще се опита да се наложи в Лудогорец", каза треньорът на Ботев Враца.