Наставникът на Ботев Враца - Антони Здравков, коментира нулевото равенство, което тимът му записа срещу Дунав Русе в ключов двубой за оставане в родния елит.

Lap.bg
11 снимки

"През първото полувреме играхме футбол, който не е нашият стил. Дълги топки, изритани напред. Ние не тренираме такива ситуации. Добре знаем силата на централните защитници на Дунав. Идеята беше да се играе по земя. Не бяхме достатъчно агресивни, малко топки минаваха през халфовете. Това попречи страшно много. После беше много по-различно, заиграме по-комбинативно, бързо, но не успяхме да отбележим. Отборът на Дунав мина един или два пъти центъра, но каква е ползата, като не си победил?"

"Това се случва трети или четвърти мач. Да играем силно едно полувреме. Не е поредица, но не е добре. Аз лично нямам обяснение защо се случва, въпреки указанията, които получават." 

"Явно това е проблем. Предстои един финал с Царско село. Надявам се самите футболисти да осъзнаят това, което правят в мача. Да разберат, че трябва да се играе равномерно. Всеки да прави това, което прави на тренировка. Ние не искаме нещо по-различно", допълни Здравков. 

"Нас не трябва да ни интересува това какво се случва извън нашия клуб. Аз им казах, че всичко зависи от нас и ако ние бяхме играли равномерно, съм сигурен, че щяхме да спечелим. Не се случи това, което трябваше."

"На моменти липсваше предпоследният пас, а оттам и последният. Проблемът бе оттам. През второто полувреме отборът на Дунав се прибра, но намерихме пролуки. Просто бяхме длъжни от тези фронтални ситуации да отбележим, дори с тази слаба игра." 

"Не виждам причина за притеснение. Би трябвало да играем съвсем нормално. Това, че сме гости или домакини, няма значение, защото трябва да се надиграваме. Искрено се надявам да играем равномерно и в ритъм през целия мач в София и не на последно място да реализираме ситуациите си", завърши Здравков.