Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков бе изключително разочарован от поражението с 1:2 от Славия в отложен мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Според него отборът му е показал характер, но е отстъпил заради пропуснатите шансове за гол и лошия терен. Спецът заяви, че тимът му не е в криза, въпреки четирите последователни поражения в шампионата, тъй като възпитаниците му показват добре игра.

Lap.bg
7 снимки

„Доста тежък  терен. Два дни вали сняг. От днес вали дъжд. Предпоставка за по-малко футбол. Двата отбора се хвърлиха с много желание. Получи се здрав мач, в който стояхме по-добре на терена. При гола, който допуснахме през първата част, една лошо изчистване, топка, след рикошет допуснахме гол. Втората причина за загубата е ситуациите, които създадохме, ги пропуснахме лесно. Изравнихме, имахме превес, но за съжаление ситуацията, в която бе отсъдена дузпа, е сериозна грешка на съдията“, започна той.

„Опитахме да се върнем. Настоявахме, играехме, доколкото бе възможно в тази кал. Показахме характер“, продължи Здравков.

„Домовчийски е с проблеми. Не е в състояние да покаже и 50% от това, което може. Опита се да създаде някои неща, но когато играеш без централен нападател, това се отразява на отбора. Със сигурност ще търсим човек в тази позиция. Трябва да имаме двама души“, призна специалистът.

„При всички положения загубите тежат. Те са изстрадани. До последно играем добре. Серията ни е тежка, но в никакъв случай, няма криза, защото играем добре. Ако играем лошо и сме боксова круша, смятам, че сме в криза. Няма такова нещо“, убеден е треньорът.

За ЦСКА:

„ЦСКА в момента разполага с доста футболисти и то добри. Акрапович, стилът му го знаем. Ще залага повече на пресата и движението. Не ни чака никак лесен двубой на „Армията“. Не знам до колко ще ни се възстановят играчите. Дано съберем боеспособна група“, завърши изказването си Здравков.