Треньорът на Ботев Враца, Антони Здравков, остана разочарован от неумението на неговите момчета да реализират положенията си, губейки с 0:1 срещу състава на Ботев Враца като домакин. 

Наставникът, също така, сподели, че Валери Домовчийски е взел самосиндикално решение, за да изпълни 11-метровия наказателен удар в края на мача. 

„Нормално е да загубиш, когато не успееш да отбележиш положенията си. В първото полувреме играха по-добре от нас, не се справяхме с фланговите атаки. През втората част доминирахме, за да опитаме да вкараме гол, но не успяхме, за съжаление“, започна Здравков.

„Всеки може да пропусне дузпа. Той обаче не трябваше да изпълнява дузпата, беше самосиндикално решение. За жалост, не се оказа добро решение“.

„Разликата дойде от подобрението в разположението ни по терена. Започнахме да доминираме. Нямаме проблем физически, но имаме доста играчи, които не са играли от известно време и не са напълно готови за мачовете. Надявам се, все пак, че хората, които влязоха в игра, ще успеят да оправдаят доверието“, завърши наставникът.