Ръководството на Ботев Враца ще обяви утре името на новия старши треньор на отбора, след като днес се раздели с Веселин Великов.

Специалистът пое състава в средата на март и успя да го запази в елита след успех в решаващия бараж с 1:0 срещу Септември.

"За съжаление днес се разделихме с Веселин Великов. Въпреки позитивните емоции в края на изминалия сезон, през последната седмица не успяхме да стигнем до обща визия за развитие на отбора. Благодарим на Веско, че се присъедини към нас в много труден момент и с негова помощ успяхме да запазим мястото си в елита на българския футбол. Сега за Ботев Враца е време да поеме смело по нов път.

Пожелаваме успех на Веско в новите му футболни предизвикателства.

Утре ще обявим имената в новия треньорски щаб, планираната подготовка, съперниците за контроли и кои момчета остават в клуба и през новия сезон. Селекцията не е спирала и още на първата тренировка идният понеделник ще се включат част от новите футболисти", съобщиха от клуба.

По информация на БТА наследникът на Великов ще бъде доста изненадващо име. В момента ръководството преговаря с трима млади специалисти, които нямат почти никакъв опит като старши треньори в професионалния футбол, а са работили в детско-юношески школи или като помощник-треньори.