Лудогорец гостува на Ботев Враца в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Христо Ботев” е с начален час 20:15 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача. Главен рефер на сблъсъка под връх Околчица е  Георги Давидов. 
 
В лагера на Лудогорец настроението е приповдигнато след гръмката победа с 2:1 на Рома на старта на груповата фаза в Лига Европа. Следващият мач на българския шампион в Европа е само след няколко дни и няма съмнение, че отборът ще излезе във Враца с мисъл за гостуването на испанския Бетис, който победи в първия кръг ХИК Хелзинки.
 
С оглед на предстоящия двубой в Севиля се очаква  треньорът Анте Шимунджа отново да направи няколко промени в състава. Най-вероятно като титуляр ще започне едно от новите бразилски попълнения - Нонато, който бе героят за Лудогорец срещу Рома, след като вкара победния гол. С големи шансове да стартират от първата минута във Враца са Иван Йорданов и Спас Делев. Мача със сигурност пропуска Клод Гонсалвеш, който се лекува от контузия в гърба. 
 
“Орлите” все още нямат загуба в efbet Лига и във Враца излизат за седма победа в шампионата. Лудогорец загуби точки единствено при гостуването на ЦСКА 1948, след като завърши наравно 2:2.
 
На обратния полюс е настроението в Ботев Враца, който влиза в днешния мач със серия от три поредни загуби.  След поражението с 1:2 в гостуването на Пирин Благоевград отборът се раздели с треньора Росен Кирилов и временно на поста застана Владислав Вутов, който пък се присъедини към щаба на врачани само преди две седмици. В дните преди срещата Ботев се подсили с централния бранител Цветослав Поповчев от дублиращия тим на ЦСКА 1948. Добрата новина за домакините е завръщането в състава на звездата Браян Переа, който пропусна последните 3 мача заради травма.